Italia: nou-născut găsit îngropat în grădină, anchetatorii au descoperit cine este mama

Carabinierii din localitatea italiană Cirò, din provincia Crotone, au reușit să descopere cine este mama fătului găsit de o îngrijitoare română în data de 26 martie 2019 îngropat în grădina casei unde lucrează, anunță ziarul italian Gazzetta del Sud.

Potrivit sursei citate, mama nou-născutului, care a fost îngropat în grădina bătrânei pe care conaționala noastră o asistă, este o tânără femeie de 20 de ani din Republica Moldova care a lucrat și ea ca îngrijitoare în aceeași casă înaintea femeii românce. Femeia moldoveancă se pare că a lucrat acolo până în luna decembrie a anului trecut, apoi a decis să lase acel loc de muncă și să se mute în altă localitate din provincia Lecce.

Audiată de carabinieri în această privință, tânăra moldoveancă a declarat că a rămas gravidă în Republica Moldova și cu puțin timp înainte de Crăciun a născut singură în casa unde muncea, fără ajutorul nimănui, dar copilul s-ar fi născut mort. Cuprinsă de panică, femeia a decis atunci să îngroape corpul fătului în grădina casei.

Corpul micuțului a fost găsit în urmă cu câteva zile de îngrijitoarea română în timp ce se afla în grădina adiacentă locuinței și efectua mici activități de grădinărit, iar atenția i-a fost atrasă de o pungă ce ieșea din pământ. Nu mică i-a fost mirarea atunci când a văzut că aceasta conținea un făt nou-născut în stare avansată de putrefacție. Românca a anunțat imediat carabinierii de la unitatea din Cirò.

Autoritățile așteaptă acum rezultatele autopsiei asupra fătului, care a avut loc ieri, 29 martie 2019, pentru a afla dacă fătul a fost adus pe lume într-adevăr fără viață, cum a declarat femeia moldoveancă sau aceasta a decis să-i ia viața și să-l îngroape. Momentan tânăra este acuzată de ocultare de cadavru, iar în baza rezultatelor de la autopsie procuratura va decide dacă aceasta va fi acuzată și de pruncucidere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul