Italia: O fetiță de 8 ani a sunat la Poliție pentru a-și salva mama de tatăl care o bătea

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din localitatea italiană Reggio Calabria a fost arestat de agenții de la Polizia di Stato pentru violență domestică după ce fiica sa, în vârstă de numai 8 ani, sunat la 113 (numărul de urgență al Poliției din Italia) pentru a cere ajutor.

Individul a fost identificat într-un apartament din localitatea menționată mai sus, unde a fost găsit în stare de ebrietate, în timp ce agresa verbal soția și cele trei fiice ale sale, în vârstă de 12, 10 și 8 ani.

Potrivit TGCOM24, incidentul a fost raportat forțelor de ordine de cea mai mică dintre cele trei minore, care a folosit telefonul mamei sale pentru a forma numărul de urgență 113.

Agresiunea a avut loc după ce bărbatul a aruncat intenționat cenușa de la țigară pe podea, cerându-i apoi soției sale să o curețe.

Odată ajunși în fața clădirii în care se afla apartamentul victimelor, oamenii legii le-au văzut pe cele trei fetițe la balcon, iar una dintre ele avea o foaie în mână pe care a scris cuvântul „HELP”, corespondentul pentru „ajutor” din limba engleză.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În interiorul clădirii, când am intrat, fetele continuau să facă gestul cu mâna care închide pumnul, semnalul pentru ajutor, pe care probabil, și din fericire, l-au văzut la televizor”, a povestit adjunctul șefului Poliției de Stat din Reggio Calabria, Francesco Muraca, în cadrul emisiunii TV „Pomeriggio Cinque” de la postul de televiziune Canale 5.

El a lansat, de asemenea, un apel către toate femeile victime ale violenței: „Nu așteptați ca violența să degenereze, denunțați de la primul pumn și la prima vorbă violentă.”

Mama celor trei fetițe le-a spus polițiștilor că a fost în repetate rânduri victima violenței domestice, fiind bătută, trasă de păr, lovită în cap, și a precizat că bărbatul i-a interzis chiar și să-și viziteze familia.