Italia: „O lume minunată” și o zi de neuitat pentru copiii românilor din Pianopoli

„O lume minunată”, cântecul copilăriei a răsunat ieri, duminică, 3 iunie, la Pianopoli (Calabria), cu ocazia primului eveniment organizat de Asociația Pro România din Lamezia Terme în cinstea copiilor.
Într-o zi caldă de început de vară, de la prima oră a amiezii, românii s-au adunat în parcul Carlo Alberto della Chiesa din Pianopoli pentru a-i sărbătorii pe cei mici. Fantastica lume a copilăriei a putut fi retrăită prin ochii curioși și plini de veselie ai celor mici, prin jocurile și cântecele lor.
Văzduhul a răsunat de râsete inocente și s-a umplut de zeci de baloane colorate. Cățeluși de pluș și flori, baloane modelate cu măiestrie de tineri voluntari italieni care s-au alăturat cu drag evenimentului nostru și cărora le mulțumim!
Au avut loc concursuri, iar la final toată strădania participanților a fost răsplătită cu un spectacol realizat de Francesco Mazza și Francesco Lucia respectiv de la „Compagnia’Ndolorata” și „NunceP ace”. Au fost, de asemenea, oferite premii constând în minunate obiecte de artizanat lucrate de doamna Crina Elena Enache  și o diplomă din partea magazinului „Mini Market Eva” din Lamezia Terme.
Asociația Pro România din Lamezia Terme la evenimentul de duminică, 3 iunie, dedicat Zilei Copilului.
Să ne păstrăm copilăria în suflete mereu și să ne iubim copiii! Prin ei trăim miracolul inocenței acestei vârste!
Asociația Pro România își propune pe viitor organizarea altor evenimente în care copiii vor fi protagoniști, cel de ieri fiind, așadar, primul dintr-un lung șir de alte întâlniri ale comunității românești din Lamezia.
Călin Valentina – Președinte Asociația PRO România
@rotalianul