Italia: O româncă a încercat să se sinucidă în fața primăriei din localitatea de rezidență

O tragedie a fost evitată în fața primăriei din Sant’Antimo (Napoli), unde o femeie în vârstă de 32 de ani, originară din România, a încercat să se sinucidă tăindu-se la încheietura mâinilor cu o lamă. Incidentul a avut loc ca urmare a problemelor grave pe care femeia și familia sa le întâmpină, informează Il Mattino.

1200-2023043010033 (2)

Mama femeii, partenerul acesteia, un bărbat din Sant’Antimo, și câinele lor au campat în fața primăriei în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce au fost evacuați dintr-un apartament din centrul istoric din cauza neplății chiriei.

În cursul dimineții, consilierul de opoziție Giuseppe Italia a menționat cazul pe pagina sa de Facebook, pentru a atrage atenția administrației locale asupra situației.

Când polițiștii locali au cerut persoanelor să părăsească zona, femeia româncă a încercat să se sinucidă, tăindu-și venele cu o lamă. Doar intervenția unei polițiste, Fortuna Ranucci, care a reușit să o imobilizeze, a prevenit un deznodământ tragic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până la sosirea ambulanței, angajații farmaciei din apropiere au acordat conaționalei noastre primul ajutor. Ea a fost transportată la spitalul din Frattamaggiore și viața sa nu este în pericol.

Carolina Brunaccini, consilier pentru Politici sociale, a declarat: „Era o situație cunoscută și pe care încercam deja să o rezolvăm. Ne-am angajat să găsim un loc care să găzduiască familia și să suportăm costurile unui hotel. În cele din urmă, datorită generozității preotului Francesco Campanile, parohul Sanctuarului, s-a reușit găsirea unei cazări la Caritas Aversa.”