Oase umane găsite pe o plajă din Italia. Ar putea fi ale Florinei Simion, dispărută din 2016

Mai multe oase umane au fost găsite recent, în nisip, pe o plajă de pe insula Albarella, provincia Rovigo, relatează presa italiană. Mama Florinei Simion, o tânără română dispărută în Italia din data de 26 februarie 2016, spune că acele oase ar putea fi ale fiicei sale.

Florina Simion, 25 de ani la data dispariției

În data de 20 august 2019, în jurul orei 19:30, un tânăr turist care se juca pe plaja din Albarella cu prietenii a găsit niște oase în nisip. Mai exact, părea a fi vorba de o mandibulă de om, părere confirmată ulterior și de un dentist care se afla pe aceeași plajă și a analizat oasele. Alte trei descoperiri de acest gen au avut loc în următoarele zile pe plaja din aceeași localitate, scrie Il Resto del Carlino: un bazin, un os curbat care ar putea fi o coastă și, în data de 29 august, un alt os de circa 9 x 7 centimetri.

Pe de-o parte, autoritățile presupun că oasele ar putea aparține unei femei italience, Isabella Noventa, care în ianuarie 2016 a fost omorâtă la vârstă de 55 de ani, iar trupul său a fost aruncat de criminali în râul Brenta. Corpul fără viață al femeii nu a fost găsit niciodată însă, deși făptașii au recunoscut crima și au mărturisit că au aruncat cadavrul în râu, de aceea în prezent se presupune că oasele ar fi ale femeii italience și au fost aduse de curenții de apă pe plaja din Albarella. Cu toate acestea, Paolo Noventa, fratele Isabellei, spune că mandibula nu aparține surorii sale. „Cunosc la perfecție dantura surorii mele și pot să confirm cu certitudine că acea mandibulă nu-i aparține”, spune bărbatul italian.

Pe de altă parte, o mamă româncă îndurerată spune că acele oase ar putea fi ale fiicei sale, Florina Simion, care a dispărut în mod misterios în seara zilei de 26 februarie 2016 de la domiciliul său de pe via Ludovico Ariosto 28 din Cazzago di Pianiga, provincia Veneția. Locuința Florinei se află la numai 5 kilometri distanță de locul unde a fost omorâtă Isabella Noventa.

Furia unei mame îndurerate care de peste trei ani de zile așteaptă o veste despre fiica sa

„Am foarte multă furie în mine. Noi suntem străini și săraci, nu știm unde să ne batem capul. Înainte să iasă din casă Florina a primit niște mesaje. Cum se face că, din informațiile pe care le avem, nu au fost interogați iubitul ei și prietena sa Agnese, persoanele cu care a schimbat ultimele mesaje înainte să dispară? Și cum se face că nu au interogat niciodată băiatul care, sub amenințarea cuțitului, a spus că o omoară fiindcă nu vrea să aibă o relație cu el? Din acea seară blestemată viața mea a rămas suspendată în gol”, spune Nela Simion, mama Florinei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mesajele trimise de Florina înainte de dispariție

Florina locuia cu mama și sora sa și avea o relație cu un bărbat italian de 56 de ani la acea dată, Maurizio De Grandis. În seara zilei de 25 februarie 2016, tânăra română ar fi ieșit din casă și de atunci nu se mai știe nimic de ea. Potrivit ziarului Il Gazzettino, tânăra ar fi trimis un mesaj ciudat în limba italiană lui De Grandis chiar înainte să dispară: „Caffè caffè caffè non ti ti lo lo lo se se se ci ci ci sono sono come va con con con con la la la la mia mia mia”. Alte mesaje a trimis mai devreme în acea zi și către prietena sa cea mai bună, Agnese, dar semnificația mesajului trimis către iubitul său rămâne neelucidată și astăzi.

Florina și Maurizio. Sursa foto: Chi l’ha visto?

Misterul banilor scoși de Florina de pe cardul bancar

Alt element plin de mister este cel al banilor pe care Florina i-a scos de pe card cu o zi înaintea dispariției sale, mai exact, suma de 250 de euro. Ciudat este că la numai câteva ore după ce a scos banii, Florina a făcut o plată cu cardul pentru produse cumpărate în valoare de 7 euro.

Mama sa se întreabă așadar în toți acești ani de ce ar fi scos acei bani și cui i-a dat. Dar întrebarea cea mai mare a femeii românce este: de ce anchetatorii nu au interogat toate persoanele din anturajul Florinei?

Ancheta și căutările au început cu întârziere

După ce mama sa a denunțat dispariția Florinei, căutările au început abia la câteva zile de la denunț, autoritățile motivând că vremea rea care se lăsase deasupra zonei în acele zile ar fi împiedicat desfășurarea unor astfel de operațiuni. Mai mult, potrivit Nelei Simion, ancheta în acest caz a început la trei luni după dispariție, un timp exagerat de lung. Cazul a fost clasat ca „părăsirea voluntară a domiciliului”, până când avocații care o ajută pe mama Florinei să descopere adevărul au cerut să fie clasat ca „sechestru de persoană”.

„După ce s-a constatat dispariția sa, Florina a fost căutată timp de trei zile de pompieri, de poliție și de protecția civilă, dar numai după trei luni s-a început practic o anchetă judiciară reală. De ce atâtea întârzieri pentru începerea anchetei și aplicarea legii? Sau fiica mea valorează mai puțin decât alte persoane dispărute? Suntem săraci și de origine română. Poate de aceea nimănui nu-i pasă de fiica mea? Florina nu avea nici un motiv să-și ia viața. Inima și mintea îmi spun că ea este încă în viață. În caz contrar, după tot acest timp, corpul său ar fi fost găsit, nu?  Florina are un caracter puternic, nu ar fi fost ușor de supus, dacă cineva a abuzat-o, dacă o ține ostatică, trebuie să o fi făcut cu forța. În mintea mea, o suspiciune am avut-o întotdeauna, dar nu am nici o dovadă care să o susțină.” declara mama Florinei pe 26 februarie 2018, când s-au împlinit doi ani de la dispariția fetei.

Florina a ieșit din locuința sa în ziua dispariției cu telefonul la ea, dar fără documente și fără medicamentele care-i erau atât de necesare pentru boala de care suferea: epilepsie. Telefonul ei a rămas activ timp de circa două ore de la ora când a ieșit, iar ultimul semnal transmis a fost înregistrat în zona clubului sportiv din zonă, la circa 400 de metri de casa sa.

Oasele găsite pe plaja din Albarella ar putea fi ale Florinei

Mama Florinei este ajutată în demersurile legale, în mod gratuit, de avocații Stefano Tigani și Piero Coluccio de la asociația Penelope din Veneția, mai scrie sursa citată. Avocatul Tigani spune că „dispariția Florinei este un caz uitat (de autorități)”, același lucru fiind afirmat dealtfel și de familia Florinei.

Având în vedere vremea rea din acele zile și mesajul ciudat trimis de Florina iubitului său, atât autoritățile, cât și cei doi avocați și familia conaționalei noastre iau în considerare posibilitatea ca această să fi căzut sau să fi fost aruncată în râu. Curenții de apă ar fi dus astfel corpul ei până în mare, iar în cele din urmă ar fi ajuns pe plaja din Albarella, se presupune. Autoritățile merg însă și pe posibilitatea ca Florina să se fi sinucis, aruncându-se în râu, dar mama tinerei a negat cu vehemență această posibilitate.

„Sunt tot mai convinsă că fiica mea a fost ucisă și corpul său a fost făcut să dispară, probabil aruncat în apele râului Brenta. Din acea seară blestemată nu mai reușesc să dorm. Această descoperire aduce și mai multă suferință în viața mea, dar dacă acele oase ar fi ale Florinei, aș avea măcar posibilitatea să îngrop ceva din ea și aș avea un loc unde să mă rog pentru ea”, spune acum mama îndurerată.

Între timp, oasele au fost preluate de autoritățile din Rovigo, iar procuratura a dat ordin să fie făcute toate testele de specialitate pentru a afla dacă oasele aparțin Isaebellei Noventa, așa cum se presupunea inițial. În cazul în care testul ADN demonstrează că oasele nu sunt ale Isabellei, procuratura va face alte teste pentru a descoperi dacă sunt compatibile cu ADN-ul Florinei Simion.