Italia: Masca de protecție după data de 15 iunie, locurile unde ar putea rămâne obligatorie

Italia elimină începând cu data de 15 iunie obligativitatea purtării măștilor anti-Covid în cinematografe și teatre, dar măsura de protecție ar putea rămâne obligatorie în trenuri, nave și avioane. Totul va fi confirmat, însă, de către autoritățile guvernamentale, odată cu scadența restricțiilor prevăzute până la data de 15 iunie, informează Corriere della Sera.

În prezent, măștile Ffp2 sunt obligatorii în mijloacele de transport pe distanțe lungi, în transportul public local, la spectacolele care au loc în spații închise, în unitățile sanitare și în școli până la sfârșitul anului școlar. Pentru lucrători, acestea sunt obligatorii în sectorul privat și recomandate în sectorul public.

Masca nu va mai fi obligatorie în cinematografe, teatre, săli de concerte și în general în spații închise. Regula care este acum în vigoare, și care expiră pe 15 iunie, nu va fi prelungită.

Pentru mijloacele de transport în comun, precum și avioane, nave și trenuri de lungă distanță, este posibil ca autoritățile italiene să decidă extinderea folosirii măștilor și după data de 15 iunie. Luând exemplul Germaniei, care a ales să prelungească obligația de a purta masca în mijloacele de transport până în septembrie, Italia ar putea decide și ea acest lucru.

Subsecretarul la Sănătate, Pierpaolo Sileri și subsecretarul pentru Educație, Barbara Floridia fac presiuni pentru eliminarea măștilor în școli, dar specialiștii de la Ministerul Sănătății sfătuiesc să fie menținută obligația până la sfârșitul anului școlar, așa cum s-a prevăzut deja.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol