Italia: găsește un portofel cu 35.000 de euro și îl înapoiază proprietarului

O faptă care merită relatată cât mai mult, pentru că, de ce să nu recunoaștem, în aceste vremuri câți dintre noi ar fi în stare de un asemenea gest?

Protagonista acestei întâmplări este o femeie italiancă în vârstă de 50 de ani, scriu cei de la Il Messaggero. Vineri, 11 ianuarie, se afla într-un magazin din Monza, în Lombardia, unde își făcea cumpărăturile. Atenția i-a fost atrasă la un moment dat de un portofel căzut care se părea că fusese pierdut de cineva. Femeia l-a ridicat, l-a deschis și a constatat că era plin ochi de bani, în interiorul portofelului se aflau nu mai puțin de 35.000 de euro!

A mers direct la vânzătoarea și i-a înmânat micuța comoară. Casierița a anunțat imediat polițiștii cărora nu le-a fost greu să ajungă la proprietarul banilor, un mic om de afaceri italian din Monza care era convins că portofelul îi fusese furat în timp ce făcea cumpărăturile.

Plângând de bucurie a povestit agenților că banii făceau parte din economiile sale de-o viață, că se mutase de curând într-o locuință unde nu avea încă instalat un sistem de alarmă și că îi era frică să lase atâția bani în casă. Așa că îi lua cu el oriunde se ducea, doar că de această dată nu au fost hoții cei care l-au lăsat fără economii ci neatenția sa. Noroc cu femeia care i-a găsit și pentru care omenia de care a dat dovadă nu are preț!

@rotalianul