Italia: Opt români amendați fiindcă s-au adunat în locuința unuia dintre ei pentru prânzul de duminică

Opt persoane de cetățenie română au fost sancționate duminică, 29 martie 2020, de carabinierii din localitatea Tuscania, provincia Viterbo din Lazio, după ce s-au adunat în locuința unuia dintre ei. Un carabinier care locuiește pe aceeași stradă i-a văzut intrând în locuința vecinului său, un cetățean român de asemenea, și i-a alertat pe colegii săi pentru a interveni.

Potrivit ziarului local Corriere di Viterbo, carabinierul a văzut intrând în casa vecinului său mai întâi două persoane care se deplasau pe jos, apoi alte persoane care au venit cu mașina. Având în vedere că astfel de adunări sunt interzise, precum și părăsirea propriei locuințe fără un motiv întemeiat, carabinierul a decis să-și avertizeze colegii despre acest fapt, iar aceștia din urmă s-au prezentat în scurt timp la ușa casei respective.

Militarii au constatat astfel că cei opt români s-au adunat acolo pentru a lua prânzul împreună, fără să țină cont însă de restricțiile impuse în vederea împiedicării răspândirii virusului. Aceștia au fost trimiși apoi de carabinieri fiecare la locuința sa, dar nu înainte de a le aplica sancțiunile administrative de rigoare pentru nerespectarea măsurilor impuse.

Conform ultimelor date oficiale publicate în seara zilei luni, 30 martie 2020, în provincia Viterbo erau înregistrate 181 de cazuri de infecție cu coronavirus.