Italia: A păgubit o „badantă” româncă de mii de euro, condamnat la 2 ani de închisoare

Un tânăr lituanian a păgubit o badantă română de mii de euro, bani economisiți de conaționala noastră prin muncă, iar pentru asta a fost condamnat la 2 ani de închisoare de către Tribunalul din provincia Cuneo.

Furtul a avut loc într-o dimineață de sâmbătă din luna martie a anului 2018, relatează ziarul local Cuneo Dice, într-un hotel din localitatea Dronero unde era cazată o femeie română angajată ca îngrijitoare la o familie din zonă. În acea zi, îngrijitoarea urma să meargă la biserică, la slujba de dimineață, iar înainte de a ieși din camera de hotel s-a asigurat că încuie ușa cu cheia.

Cu toate acestea, la întoarcere în camera ei a descoperit că suma de 4.750 de euro pe care o economisise pentru proiectele sale de viitor în România era dispărută. Totodată dispăruse din camera ei și jumătate de kilogram de cafea și niște pachete cu săpun.

Conaționala noastră a alertat imediat autoritățile, iar anchetatorii au găsit într-o altă cameră de hotel cafeaua și săpunul, dar nici urmă de bani. Acest lucru le-a permis însă autorităților să identifice infractorul, având în vedere că respectiva cameră de hotel era închiriată de doi frați originari din Lituania, A.G. și E.G.

Carabinierii i-au denunțat în stare de libertate pe amândoi pentru furtul comis, dar asupra lor au mai găsit doar o parte din banii furați. Cel mai mare dintre cei doi frați, A.G., a recunoscut că el este autorul faptei și a mărturisit că a reușit să intre în camera îngrijitoarei românce deoarece cheia de la camera sa era un „passepartout” care putea deschide orice cameră din hotel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura din Cuneo i-a trimis pe cei doi tineri lituanieni în judecată și a cerut instanței să fie condamnați amândoi la 1 an și 4 luni, precizează sursa citată. Judecătorul Alice Di Maio, care s-a ocupat de acest caz, a decis în schimb să-l condamne doar pe A.G. la doi ani de închisoare și l-a achitat de orice vină pe fratele său mai mic.

„Badanta” româncă însă a rămas păgubită cu o sumă mare de bani, fiindcă a primit înapoi doar ceea ce au mai găsit anchetatorii asupra infractorului și chiar și acea sumă i-a fost restituită în două rate, după spusele sale.

„Carabinierii au găsit circa 1.400 de euro, mi-au restituit acești bani în două tranșe, dar apoi nu am mai primit nimic”, a spus îngrijitoarea, care acum s-a întors în România definitiv.