Patron italian și concubina româncă exploatau muncitorii chiar și când erau sub arest la domiciliu

Nici măcar arestul la domiciliu, care a fost aplicat sub efectul acelorași acuzații, nu i-a oprit pe un antreprenor agricol italian de 64 de ani din Marina di Ginosa (Taranto) și concubina sa, o femeie de origine română în vârstă de 43 de ani, să exploateze în continuare muncitorii care lucrau pe proprietatea italianului.

Conform presei locale, cei doi au fost puși sub arest la domiciliu în data de 27 iunie 2019, fiind acuzați de exploatarea forței de muncă și intermediere ilegală a forței de muncă. Carabinierii din localitate însă au descoperit că bărbatul italian, în ciuda măsurilor legale luate împotriva sa, a continuat să-și administreze ferma exploatând muncitori agricoli în condiții inumane.

Din primele informații reiese că femeia română a recrutat cinci muncitori străini, probabil români, pe care-i folosea la muncă pe un teren agricol din localitate care aparține concubinului italian. Ancheta carabinierilor a scos la iveală faptul că acești muncitori erau plătiți cu mult sub nivelul legal de salarizare și trăiau în condiții deplorabile prin care erau încălcate în mod repetat cele mai elementare norme de igienă. Mai mult, condițiile contractuale prin care erau angajați nu respectau nici acestea normele legale și la fel stăteau lucrurile și cu siguranța la locul de muncă.

La încheierea investigațiilor, antreprenorul italian a fost transportat în penitenciarul din Taranto.