Italia: patru italieni la proces, au agresat și jefuit un cuplu de români și le-au omorât câinele

Procurorul Luca Scorza Azzarà de la Procuratura din Imperia a prezentat astăzi  Tribunalului din Imperia cereri pentru condamnarea a patru cetățeni italieni care au agresat un cuplu de români, i-au amenințat cu moartea, i-au jefuit, le-au omorât câinele, iar unul dintre ei a încercat și să o violeze pe femeia română.

Toate aceste fapte s-au petrecut între lunile aprilie și iunie ale anului 2015, în localitatea Ceriana din provincia Imperia, unde unul dintre cei patru acuzați, Liliano Di Francesco, se plângea că i-au fost furate o drujbă, un topor și o antenă pentru televizor. Bărbatul italian a acuzat atunci un bărbat român și pe concubina sa, tot româncă, de furtul acestor obiecte, iar în data de 18 aprilie 2015 i-a invitat pe amândoi la locuința sa unde le-a arătat un topor și i-a amenințat: „Acum aduceți înapoi ce ați furat sau vă tai mâinile.”

Cei doi români au reușit să scape la acea dată, dar Liliano Di Francesco, împreună cu alți trei bărbați italieni, Danilo Di Francesco – fiul lui Liliano, Santo Pellegrino și Leo Ligato, au continuat să-i hărțuiască pe conaționalii noștri timp de trei luni, urmărindu-i peste tot și hărțuindu-i cu amenințări. Mai mult, Pellegrino ar fi încercat și să o violeze pe femeia română, dar aceasta s-a luptat cu el și a reușit să scape, scrie ziarul local La Riviera.

Leo Ligato este acuzat, de asemenea, că a omorât câinele pe care cuplul român îl deținea și pe care se pare că bărbatul italian l-a împușcat cu sânge rece. În plus, cei patru inculpați au furat de la conațilonalii noștri mai multe obiecte de valoare, printre care și un set de undițe pentru pescuit în valoare de 700 de euro.

Acuzațiile care li se aduc celor patru bărbați italieni sunt: jaf pluriagravat, deținere de arme de foc, amenințări grave, violență, tentativă de viol și uciderea unui animal în complicitate cu Ligato. Procurorul Luca Scorza Azzarà a cerut astfel Tribunalului din Imperia în această dimineață de 28 martie 2019 ca acuzații să primească următoarele pedepse cu închisoarea și amenzi: Danilo Di Francesco – 8 ani și 2 luni, plus 9.300 de euro amendă; Liliano Di Francesco – 6 ani și 2 luni, plus 1.800 de euro amendă; Santo Pellegrino – 9 ani și 10 luni, plus 9.300 de euro amendă; Leo Ligato: 2 ani de închisoare și 7.500 de euro amendă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI