Italia: Pensionara care a înscenat un viol unui român ar putea scăpa de judecată. „Prea bătrână pentru a suporta un proces”

Dacă în urmă cu numai 3 ani, când avea 87 de ani, nu era prea bătrână pentru a înscena un viol vecinului său de casă, un bărbat român în vârstă de 32 de ani, acum o pensionară italiancă se pare că este prea înaintată în vârstă pentru a face față unui proces în tribunal, în care este acuzată de calomnie.

Conaționalul nostru, Saint Petrișor, astăzi în vârstă de 35 de ani, era rezident la acea vreme în localitatea Castelcovati din provincia Brescia și a avut parte de o înscenare ca-n telenovelele de cea mai proastă calitate. Vecina sa, Angela Betella și amantul acesteia, Pietro Preti, care avea atunci 69 de ani, au făcut în așa fel încât să pară că bărbatul român a pătruns în timpul nopții în casa femeii și a violat-o sub amenințarea cuțitului.

Din fericire, anchetatorii au descoperit că DNA-ul din lichidul seminal de pe lenjeria bătrânei aparținea de fapt lui Preti și au ajuns la concluzia că bătrâna și amantul ei au făcut sex în acea noapte, apoi au decis să-i însceneze un viol conaționalului nostru care locuiește în aceeași clădire cu ei. Motivul pentru care bătrâna ar fi organizat acest scenariu, în urma căruia bărbatul român ar fi riscat să stea la închisoare pentru un timp îndelungat, este că cei doi aveau divergențe mereu din cauza zgomotelor făcute de el și familia lui.

Betella nu a ținut cont nici măcar de faptul că Petrișor este tatăl a doi copii și condamnarea sa ar fi fost foarte dureroasă pentru familia acestuia, din toate punctele de vedere. În ciuda faptului că a fost declarat nevinovat, Petrișor a petrecut 40 de zile în închisoare până să fie descoperit adevărul, iar această înscenare i-a adus oricum pierderea locului de muncă într-o fabrică de var din zonă, precum și rușinea prin care el și familia lui a trebuit să treacă până când a fost absolvit de orice vină.

Ajutat de avocatul Cristian Mongodi, Petrișor Saint a dat-o apoi în judecată pe bătrână pentru calomnie și a cerut să fie despăgubit cu suma de 25.000 de euro, calculând totul în funcție de zilele petrecute în închisoare, dar Curtea de Apel din Brescia a considerat că bărbatul român nu merită să fie despăgubit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Curtea de Apel a respins cererea de despăgubire deoarece clientul meu era de negăsit când carabinierii îl căutau pentru a-l aresta”, explică avocatul românului. „De fapt, nu era de negăsit, ci se mutase pur și simplu la un văr de-al său. După trei zile a mers la serviciu în mod normal, deci nu avea nicio intenție de a se ascunde sau a fugi. Pentru judecători însă, cu această mică întârziere a încetinit ancheta”, mai adaugă avocatul despre motivul pentru care i s-a refuzat dreptul la despăgubire conaționalului nostru.

Și dacă nu era de ajuns că românul nostru nu a fost despăgubit pentru rușinea suportată și pierderea locului de muncă sau pentru cele 40 de zile petrecute în închisoare, acum bătrâna ar putea scăpa și fără să fie pedepsită pentru fapta ei, relatează Brescia Today. Un medic numit de tribunalul din Brescia pentru a analiza starea de sănătate a femeii, care astăzi are 90 de ani, a declarat că aceasta „nu este capabilă să stea în sala de judecată din cauza problemelor de sănătate datorate vârstei”.

Va fi judecat în tribunal însă complicele pensionarei, Pietro Preti, care astăzi are 72 de ani și va fi tras la răspundere pentru înscenarea violului. Saint Petrișor în schimb a decis să nu se constituie parte civilă în proces și s-a întors definitiv în România după experiența îngrozitoare pe care a trăit-o în anul 2016.