Italia: 4 200 de euro amendă pentru pasagerii unui microbuz care venea din România. Nu aveau formulare și teste Covid

Secția Poliției Rutiere din Pordenone (Friuli-Venezia Giulia) a intensificat în ultimul timp controalele la intrare în Italia, verificând respectarea reglementărilor anti-Covid, pentru a proteja sănătatea publică și a permite circulația mărfurilor și a persoanelor, în normele impuse de lege. La sfârșitul săptămânii trecute, 7 pasageri dintr-un microbuz care venea din România au fost amendați cu un total de 4 266 euro, pentru că nu aveau documentele pe care autoritatea sanitară italiană le cere la intrate pe teritoriul acestei țări.

Microbuzul (de fapt o autoutilitară folosită pentru transportul persoanelor) avea numere de înmatriculare înregistrate în Republica Moldova și a fost oprit pe autostrada A28, informează Tele Friuli. Șoferul a declarat că venea din România, a tranzitat Ungaria și Slovenia, intrând în Italia pe la Gorizia.

Imediat după ce au fost opriți, la vederea forțelor de ordine, pasagerii au devenit agitați și au început să dea semne de nervozitate, ceea ce i-a determinat pe polițiști să aprofundeze controlul și, în special, să verifice dacă sunt respectate cerințele anti-Covid.

Din verificări a reieșit că pasagerii nu au respectat măsurile impuse de legislația actuală pentru intrarea pe teritoriul italian. Prin urmare, au fost emise amenzi în valoare totală de 4 266 euro și datele de identitate ale celor sancționați au fost transmise autorităților sanitare în vederea efectuării carantinei.

Reamintim că la intrare în Italia, indiferent de mijlocul de transport cu care vă deplasați, aveți nevoie de următoarele documente:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Document valabil, Carte de identitate sau pașaport;
  • Test COVID tip RT-PCR sau antigen valabil 48 de ore înainte de intrare în Italia;
  • Formularul cu înregistrarea pe situl https://app.euplf.eu. Formularul poate fi completat în format digital sau descărcat, scos la imprimantă și completat pe hârtie.