Italia: picnic la iarbă verde în pauza de prânz pe timp de pandemie, cinci muncitori români amendați

Cinci muncitori români din localitatea italiană Sovicille, provincia Siena din Toscana, au fost amendați zilele trecute de către agenții de la Garda de Finanțe după ce au fost surprinși de aceștia la un picnic la iarbă verde, în ciuda restricțiilor impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului. Conaționalii noștri se aflau în pauza de prânz, la muncă, dar asta nu a contat prea mult în fața forțelor de ordine.

Potrivit presei locale, un control de rutină efectuat de o patrulă a Gărzii de Finanțe pe teritoriul localității menționate mai sus a dus la descoperirea unui grup de bărbați care se afla pe un spațiu verde, fără să păstreze distanța de minim un metru unul față de celălalt. Când s-au apropiat de grupul respectiv, agenții au găsit cinci muncitori români așezați pe iarbă, care se aflau în timpul pauzei de prânz și au decis să ia masa toți la un loc.

Agenții au întrerupt imediat picnicul lucrătorilor români, reproșându-le că degeaba poartă măști și se protejează în timpul serviciului, dacă în pauza de masă se adună în grup și nu respectă regulile. Apoi au trecut la identificarea celor cinci persoane și la aplicarea de sancțiuni administrative pentru încălcarea normelor impuse prin Decretul de Lege nr. 19 din 25 martie 2020, în care sunt prevăzute amenzi între 400 și 3.000 de euro.