Italia: preot român în vârstă de 44 de ani moare răpus de o boală necruțătoare

„Astăzi, 17 aprilie, Dumnezeu l-a chemat la cele veșnice pe preotul catolic Eugen Daniel Avarvarei, în vârstă de 44 de ani, care era internat într-un spital din Rimini, Italia, în urma agravării unei boli grave, ce-i fusese depistată cu ceva timp în urmă”, ne-a scris ieri seară, o cititoare profund îndurerată de dispariția sacerdotului român.

În prezent, preotul Eugen Daniel Avarvarei trăia la Cesena (Emilia Romagna) și preda religia catolică.

Originar din Buruieneşti, județul Neamț, s-a născut în ziua de 30 septembrie 1974, la Roman. Studiile de filozofie şi teologie le-a început în anul 1992 la Institutul Teologic Franciscan din Roman şi le-a terminat cu licenţa în 1996 la Facultatea Pontificală „San Bonaventura” din Roma. În perioada 1996-2000 frecventează cursurile Universităţii Gregorianum din Roma, obţinând la sfârşit masterul în teologia biblică. Între timp a fost sfinţit preot în ziua de 15 iulie 1999.

Pe pagina Facebook a satului Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, un text publicat în această dimineață, anunță dispariția prematură a părintelui Eugen Avarvarei. „Dumnezeu să îl odihnească în pace. Condoleanțe familiei greu încercată. Foarte mare durere și tristețe”, „Să te odihnești în pace, părinte!”, scriu prietenii și cunoscuții.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol