Italia, președintele INPS: „Italienii refuză să facă anumite munci. Fără lucrătorii străini nu vom putea plăti pensiile”

Potrivit președintelui INPS din Italia, Tito Boieri, există o cerere tot mai mare de locuri de muncă în sectoarele în care italienii nu doresc să mai lucreze.

Există munci pe care italienii refuză să le facă și care de ani de zile sunt efectuate de muncitori străini. Prin urmare, numărul lucrătorilor de alte naționalități și implicit al imigranților devine esențial pe piața muncii din peninsulă, arată Tito Boieri în timpul prezentării raportului anual al INPS în Parlamentul italian.

Despre imigrație, președintele INPS, citat de La Stampa, susține: „Toată lumea este de acord că trebuie să luptăm împotriva imigrației ilegale. Ei bine, dar uităm un fapt important: în timp ce o reducem pe cea ilegală, țara noastră trebuie să o dezvolte pe cea legală!” De asemenea, Boeri subliniază faptul că impozitele și contribuțiile la stat plătite de lucrătorii străini au un rol deosebit de important: „Fără lucrătorii străini, sistemul de pensii și nivelul de bunăstare din Italia sunt expuse riscului.”

Boeri se referă la datele conținute în raportul instituției pe care o conduce și declară că în Italia „există numeroase locuri de muncă pentru care nu se găsesc lucrători.” Munci pe care cetățenii italieni refuză să le mai facă, de exemplu, 36% dintre lucrătorii străini sunt angajați în muncă manuală, comparativ cu 8% dintre lucrătorii italieni. Din acest motiv, potrivit președintelui INPS, este nevoie de muncitori străini în Italia și face referire în special la munca domestică.

Pe Twitter, ministrul de interne Matteo Salvini publica răspunsul său la cele afirmate de Boieri:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Avem nevoie de mai mulți imigranți pentru a face muncile pe care italienii nu doresc să le mai facă …
Președintele Inps continuă să facă politică, ignorând dorința de a munci a multor italieni.
Trăiește pe Marte?”

Tito Boeri, președintele INPS și Matteo Salvini, ministrul de interne italian
Distribuie acest articol