Italia, primarul orașului Torino transmite un mesaj românilor: „Mulțumesc, sunteți parte integrantă din societatea noastră. La mulți ani, România!”

Comunitatea românească din Torino a organizat în această perioadă o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a României în An Centenar. Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, în Sala Carpanini din sediul administrației locale din Torino, Marco Alessandro Giusta, consilier pe probleme de integrare din cadrul Primăriei din Torino, alături de doamna Ioana Gheorghiaș, consul general al României la Torino, domnii consuli Cătălin Toșcuță și Valentin Popescu, precum și F.A.R.M.P – Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemonte, au participat la deschiderea oficială a seriei de evenimente ce marchează Ziua Națională în An Centenar.

Români la Primăria din Torino cu ocazia Zilei Naționale a României. Foto: Mihai Bursuc

Cu această ocazie, primarul orașului Torino, Chiara Appendino, a transmis um mesaj comunității românești din orașul pe care îl reprezintă. Primarul nu a putut fi prezent la evenimentul din cadrul zilei de 1 decembrie, dar în videoclipul înregistrat exprimă mulțumirea și recunoștința sa contribuției pe care comunitatea românească o aduce în cadrul orașului și face urări de la mulți ani cu ocazia sărbătoririi centenarului țării noastre:

«Bună ziua, tuturor! Îmi pare cu adevărat rău că personal astăzi nu am putut fi alături de voi, dar tot orașul vă salută, vă îmbrățișează iar eu vă transmit felicitările mele cele mai călduroase. Sărbătoriți un Centenar care amintește Marea Unire și drept urmare sunt implicate activ comunitatea românească și cea din Republica Moldova, dar în realitate tot orașul ia parte la festivitățile voastre în aceste momente de mândrie și de sărbătoare. Profit de ocazie ca să mulțumesc tuturor celor care au organizat aceste evenimente, Consulatul român, federațiile și asociațiile românești și moldovenești din Piemonte, cu sprijinul administrației locale a orașului. Știu că vor fi multe inițiative și sper să am ocazia de a participa. Momentul acesta aniversar nu este doar unul celebrativ, el ne amintește și de colaborarea permanentă a comunităților noastre, de ceea ce am construit în trecut, ceea ce facem astăzi împreună și ce vom continua să facem. Prin urmare, și în acest mesaj, așa cum o fac deseori, ori de câte ori am ocazia, vă mulțumesc, sunteți extraordinari, comunitatea voastră este parte integrantă a orașului Torino și sunteți o resursă incredibilă. Mă bucur că sunt inițiative culturale de acest fel, că se contruiesc punți de legătură între orașul nostru și comunitatea pe care o reprezentați pentru că din diversitate, din culturile noastre diferite, creăm valoare în cadrul societății orașului nostru. Mulțumesc din inimă pentru ceea ce faceți, pentru ce veți face în continuare, tot orașul vă îmbrățișează și vă urează la mulți ani.»

Primarul Chiara Appendino salută comunitatea românilor din oraș de Ziua Națională a României în An Centenar

Chiara Appendino, primarul orașului, salută comunitatea română din Torino cu ocazia Zilei Naționale în An Centenar.

Posted by Consulatul General al Romaniei la Torino on Saturday, 1 December 2018