Italia: Ramadani condamnat la 8 ani pentru tentativa de omor asupra româncei Alina Emilia Pavel

Onoranze Funebri Alina

Shavel Ramadani, cetățeanul macedonean rezident în Italia care în data de 17 noiembrie 2018 a încercat să o ucidă pe iubita sa româncă, Alina Emilia Pavel, aruncându-i acid pe față și apoi înjunghiind-o cu un cuțit, a fost condamnat astăzi la 8 ani de închisoare.

Procesul a fost condus de judecătorul pentru audieri preliminare, Domenico Potetti, iar procurorul ceruse ca Ramadani să fie condamnat la 14 ani de închisoare, dar acesta a fost condamnat în final la numai 8 ani.

Alina, în vârstă de 31 de ani și Ramadani, în vârstă de 33 de ani, au avut o relație de lungă durată, până când tânăra româncă a decis că nu mai vrea să aibă de-a face cu el. Macedoneanul se pare că avea o soție și copii în Macedonia, pe care i-a abandonat pentru femeia româncă.

Alina Emilia Pavel și Shavel Ramadani

În timpul procesului, Ramadani și-a justificat gestul ca fiind provocat de faptul că Alina nu voia să renunțe la locul de muncă de la un club de noapte din localitatea Civitanova Marche, provincia Macerata. Acuzatul a mărturisit că a „văzut negru în fața ochilor” în acea zi și a decis să-i arunce acid pe față.

- Continuarea articolului după publicitate -

Alina a reușit să fugă în acel moment, deși câțiva stropi de acid i-au ajuns pe față și i-au provocat răni la ochiul stâng. S-a ascuns într-un restaurant din apropiere, „Tonno e Salmone”, dar bărbatul macedonean a ajuns-o din urmă și a înjunghiat-o cu un cuțit de trei ori, iar una dintre loviturile de cuțit i-a străpuns ficatul.

Riccardo Scoponi, proprietarul restaurantului, este cel care i-a salvat viața Alinei. Intervenția eroică a acestuia a făcut ca violența asupra tinerei românce să nu se termine cu decesul acesteia. Scoponi a sărit imediat asupra bărbatului macedonean și l-a trântit la pământ. Apoi, ajutat de un bucătar, l-a blocat până la sosirea forțelor de ordine.

«Am auzit o femeie strigând „Ajutor, mă omoară!” şi am intervenit. Nu mi-am dat seama de gravitatea situaţiei decât după ce am realizat că doamna era înjunghiată în abdomen», povestește Riccardo Scoponi, în vârstă de 29 de ani, citat de Cronache Maceratesi. „Fata a intrat plângând în restaurant, în jurul orelor 18:40. Pe faţă avea un lichid care strălucea, ne-a spus că a fost stropită cu acid şi că are nevoie să meargă la baie ca să se spele. Ne-am dus cu ea şi după 30 de secunde, în restaurant a intrat un tânăr care a spus că este soţul femeii şi a întrebat unde este. Ca să o putem proteja, ne-am prefăcut că nu ştim. Era extrem de ameninţător. L-am întrebat pe cine caută, însă, fata, în momentul în care i-a auzit vocea, i-a strigat să plece”, povestea atunci Scoponi.

„Mai întâi, a tras-o de păr. Apoi l-am văzut cum scoate un cuţit din geacă. Am încercat să-l opresc şi să-l trag pe coridor. A vrut să mă lovească și pe mine apoi a înjunghiat-o pe fată. L-am imobilizat dar încerca continuu să mă lovească pentru a se elibera și a termina traba cu femeia. În acel moment au intervenit angajații mei,  Francesco Sfredda și Dewan Bashar, s-au aruncat peste noi și ne-au trântit pe amândoi la pământ. În timpul ăsta, agresorul a pierdut din mână cuțitul”, îşi mai amintește bărbatul italian.

- Continuarea articolului după publicitate -

Decizia judecătorului este cu atât mai surprinzătoare cu cât Ramadani nu este la primul episod de acest gen, deși un denunț oficial nu a fost depus niciodată de Alina către autoritățile italiene. Tânăra româncă povestea pentru presa italiană cum bărbatul macedonean a încercat, de asemenea, să o stranguleze în anul 2016 și în 2017 a ajuns la spital după ce Ramadani a înjunghiat-o.

„Era violent, pentru el nu exista nu pot sau nu vreau. În 2017 m-a înjunghiat și mi-a spus că dacă spun cuiva mă omoară, că nu-mi voi mai vedea fiul niciodată și că apoi se omoară și el”, spunea Alina.

Procuratura a deschis o altă anchetă în privința acelor precedente și Ramadani a fost pus sub acuzație și pentru stalking, leziuni personale și violență sexuală.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!