Italia: Răsturnare de situație în cazul Anicăi. Românca nu a murit înecată, autopsia indică un posibil act de violență

Pe data de 21 mai, pe un braț al râului Piave, sub un viaduct, în localitatea Spresiano, a fost descoperit corpul neînsuflețit al Anicăi Panfile, o româncă în vârstă de 31 de ani. Conform autopsiei realizate miercuri, 24 mai, de către anatomopatologul Antonello Cirnelli, s-ar putea ca tânăra să fi fost ucisă.

Anica a dispărut joi, pe 18 mai. A fost găsită duminică, 21 mai, de către un pescar. Corpul ei prezenta multiple traumatisme la cap, posibil provocate de un obiect contondent. Autopsia a exclus ideea că tânăra, mamă a patru copii, s-ar fi înecat. Este posibil să fi ajuns în apă deja moartă.

photo_2023-05-24_21-38-32
Anica Panfile

Până acum, ancheta poliției a fost ghidată de presupunerea că tânăra s-ar fi sinucis, o teorie bazată episoadele anterioare din viața ei, în care a trecut prin momente de fragilitate și a dispărut de acasă fără a lăsa vreo explicație. Totuși, femeia, mamă a patru copii, dintre care cel mai are numai trei ani, nu a primit niciodată tratament psihiatric și nu a urmat niciun parcurs psihologic.

Joi, în ziua dispariției sale, Anica Panfile ar fi mers la muncă în Arcade, așa cum făcea în mod obișnuit, dar nu s-a mai întors acasă.

Partenerul ei a încercat să o sune de mai multe ori după ce nu a mai revenit acasă, dar toate apelurile au rămas fără răspuns. În cele din urmă, a mers la poliție pentru a declara dispariția ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anica trăia în Treviso cu concubinul său, un italian de 58 de ani, fost șofer profesionist și tatăl celei mai mici dintre fiice. Ceilalți trei copii se află la rude, în România.

Procurorul Valeria Peruzzo pare să fie pe punctul de a schimba natura cazului, de la o anchetă în care nu se suspecta niciun delict și fără niciun suspect, la o anchetă pentru omucidere voluntară.