Italia: Mai multe regiuni trec în zona albă începând din iunie. Vor fi de respectat doar 3 reguli anti-COVID

În curând toată Italia va fi galbenă și, începând din luna iunie, unele regiuni ar trebui să treacă în zona albă, informează publicația Corriere della Sera.

Autoritățile guvernamentale italiene au hotărât ca începând cu 1 iunie, regiunile Friuli Venezia Giulia, Molise și Sardinia să treacă în zona albă. De la 7 iunie, li se vor alătura Abruzzo, Veneto și Liguria. Decizia a fost luată de autoritățile guvernamentale italiene în după amiaza de luni, 17 mai.

Harta regiunilor italiene începând de la 1 respectiv 7 iunie 2021. Foto: Corriere della Sera

În regiunile din zona albă nu va exista nicio regulă privind deplasarea persoanelor, nici chiar pe timpul nopții. Practic, celor care se vor afla în zona albă li se va cere să respecte doar trei reguli anti-Covid: obligația de a purta mască, distanțarea socială și igienizarea mâinilor.

Discotecile și activitățile sălilor de dans în general, atât în aer liber, cât și în interior, ar trebui să rămână în continuare suspendate în toate regiunile, inclusiv în cele albe.

Italia are un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori, pentru a calibra restricțiile în vigoare în cele 20 de regiuni ale sale. În prezent toată Italia se află în zona galbenă (risc moderat), cu excepția regiunii Valle d’Aosta care este în zona portocalie (risc mediu) și care intenționează totuși să solicite tranziția către zona galbenă începând de luni, 24 mai.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20