Panică într-un oraș din Italia, un român a abandonat o bombă într-o stație de benzină

Un bărbat român în vârstă de 56 de ani a abandonat o bombă la un distribuitor de benzină din Paternò, în apropierea orașului Catania din Sicilia, anunțând explozia acesteia, anunță presa italiană. Bomba era activă și putea exploda în orice moment. Dezastrul a fost anulat de intervenția promptă a carabinierilor care l-au arestat pe român, iar echipa de geniști a dezamorsat proiectilul.

Bomba de tip englez, calibru 81 mm/3 și rămasă probabil din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost abandonată în stația de benzină Giap de pe șoseaua națională 192 din zona localității Sferro a Paternò. Bomba era în stare activă și avea să explodeze peste puțin timp. Bărbatul român, cunoscut cu antecedente penale, anunțase explozia acesteia.

Una dintre persoanele prezente în incinta benzinăriei a reușit să dea imediat alarma la 112, favorizând intervenția imediată a mai multor patrule ale companiei de Carabinieri din Paternò, care au reușit să-l blocheze și să-l încătușeze pe bărbatul iresponsabil.

La fața locului a intervenit și echipa de geniști a Departamentului operațional al Inspectoratului din Catania care, după ce a asigurat întreaga zonă, a neutralizat și eliminat bomba pentru o explozie ulterioară într-o zonă sigură.

Motivațiile gestului făcut de bărbatul român nu sunt atribuite nici unei organizații teroriste sau de tip mafiot, ci mai degrabă țin de sfera personală. Acesta a fost însoțit la închisoarea Piazza Lanza din Catania și pus la dispoziția Autorității Judecătorești.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI