Italia: Un român agitat în aeroport a trezit suspiciuni în ochii polițiștilor. Era, de fapt, un palestinian cu acte false

Tocmai coborâse dintr-un avion care provenea de pe insula Rodos, din Grecia, și urma să fie supus testului cu tampon pentru coronavirus, pe aeroportul din Catania „Fontanarossa”, când a început să devină agitat. Polițiștii au devenit suspicioși și i-au cerut astfel să prezinte un document, iar individul a prezentat un act de identitate românesc.

Potrivit newsicilia.it, pasagerul a început să se agite când trebuia să completeze formularul pentru COVID-19, iar acest comportament a trezit suspiciuni în ochii polițiștilor de frontieră italieni care au trecut imediat la verificări mai rigide. Bărbatul le-a arătat agenților o carte de identitate românească, dar la o analizare atentă a documentului, polițiștii au rămas cu unele dubii asupra acestuia.

Încolțit de polițiști cu diverse întrebări, în cele din urmă bărbatul, care inițial se dădea drept cetățean român, a recunoscut că este palestinian în vârstă de 42 de ani și a prezentat un pașaport eliberat de această țară pe numele A.J.S.A.M.

Pasagerul a fost inițial arestat pentru uz de fals, dar după întocmirea dosarului de urmărire penală a fost pus din nou în libertate de Procuratura din Catania.