Italia: un român arestat și un alt român denunțat. Își băteau soțiile fără milă, chiar și în prezența copiilor

Două cazuri de violență domestică, care au avut loc în preajma sărbătorilor de iarnă, ambele fiind în cadrul unor familii de naționalitate română, au dus la arestarea unui bărbat român și denunțarea unui alt bărbat român, cu interdicția de a se mai apropia de mama copiilor săi.

Român de 30 de ani arestat în provincia Verona, își bătea soția chiar și în fața copiilor

P.C.S., 30 de ani, arestat după ce și-a bătut soția. Sursa foto: L’Arena

 

P.C.S. sunt inițialele bărbatului român de 30 de ani care a fost arestat în jurul orei 22:00 din seara zilei de 26 decembrie 2018, după ce și-a bătut soția, româncă și ea, în vârstă de 25 de ani, chiar și în fața celor doi copii pe care-i au împreună, scrie ziarul L’Arena.

Violențele și certurile în această familie de români, care locuiau într-un apartament din localitatea Sanguinetto din provincia Verona, aveau loc de mai mult timp, dar tânăra mamă a reușit să le îndure până acum, probabil pentru a-și proteja copiii. În seara zilei de joi, însă, când soțul său a început să o lovească fără milă din nou, chiar și în prezența copiilor, la fel cum se pare că a mai făcut-o și în trecut, conaționala noastră n-a mai rezistat să îndure acest coșmar și a cerut ajutorul carabinierilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce sotul său a împins-o și a lovit-o de mobila din casă, trântind-o la pământ de mai multe ori, femeia a reușit să fugă din apartament și a mers la secția carabinierilor din via Rimembranza, unde, însă, a găsit totul închis. Din fericire, apelul tinerei mame românce a fost preluat de o unitate din vecinătate și a fost trimisă o patrulă de carabinieri la apartamentul în cauză în scurt timp.

Sosiți la fața locului, carabinierii au găsit-o pe tânăra mamă, care între timp se întorsese acasă, baricadată în bucătărie, cu ușa încuiată, de teamă să nu fie lovită din nou de soțul violent. Carabinierii au condus-o apoi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, în timp ce soțul său a fost arestat imediat pentru rele tratamente în familie, agravate de prezența minorilor.

Un alt bărbat român denunțat la Padova pentru violență asupra concubinei sale

Nici în comunitatea românească din Padova aceste sărbători nu au fost lipsite de violență domestică, un bărbat român de 42 de ani fiind denunțat în stare de libertate și punându-i-se interdicție de a se mai apropia de concubina sa, de naționalitate română și ea, cu care avea și copii.

- Continuarea după publicitate -

Din fericire, în acest caz, copiii nu se aflau în locuință când au avut loc violențele, dar femeia a fost masacrată la propriu de loviturile primite de tatăl copiilor săi, cu câteva zile înainte de Crăciun, relatează ziarul Il Giornale.

Femeia română a ajuns la secția Urgențe a spitalului din localitate în condiții demne de milă și cu numeroase semne de violență pe corpul său, iar când personalul medical a întrebat-o ce s-a întâmplat, aceasta le-a povestit despre concubinul său violent. Atunci, infirmierii care au îngrijit-o au insistat ca femeia să denunțe la autorități aceste violențe, lucru care a fost fundamental pentru a evita o tragedie pe viitor, cum s-a mai întâmplat în multe alte cazuri, din păcate.

După ce a primit ajutorul personalului medical și a fost externată cu 15 zile de îngrijiri medicale, conaționala noastră a mers direct la carabinieri și l-a denunțat pe concubinul său pentru violențele la care a supus-o cu cruzime. Militarii au preluat mărturia femeii și certificatul medical, apoi au dat startul unei anchete imediat, anchetă care a dus la denunțarea bărbatului român în stare de libertate pentru rele tratamente aplicate în familie, amenințări și leziuni personale, dar și la o interdicție din partea tribunalului pentru a se mai apropia de femeia română și de locuința sa.

Ce putem face în astfel de cazuri de violență domestică pentru a evita să se ajungă la o tragedie?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20