Italia: Român bătut la sânge de doi conaționali pentru 160 de euro

Doi cetățeni români au fost arestați la Cerignola, în Puglia, după ce au bătut crunt un conațional și l-au jefuit de banii pe care îi avea în buzunar, informează Foggia Today.

Pe data de 3 aprilie 2019, agenții secției de poliție din Cerignola au arestat doi bărbați români cu inițialele C.C., în vârstă de 43 de ani și A.F., de 44 de ani, acuzați de jaf agravat și tentativă de omor.

Pe data de 1 aprilie, polițiștii au fost chemați să intervină la o spălătorie auto unde zăcea la pământ o persoană rănită la cap și la un braț. Persoana rănită, care s-a dovedit a fi un cetățean român în vârstă de 35 de ani, nu a putut în acel moment să dea amănunte despre ce i se întâmplase și fiind aproape inconștient a fost transportat de urgență la spital.

După două zile, când a fost externat, s-a prezentat la comisariatul de poliție unde a denunțat doi conaționali de-ai săi care l-au bătut și i-au furat banii. El le-a povestit polițiștilor că pe 1 aprilie a cerut unui român de-al său să-l găzduiască în casa sa. Tot în aceeași zi, victima s-a întors de la muncă pe la ora prânzului și a găsit în casă alți doi români, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Aceștia i-au cerut o sumă de bani, dar bărbatul a refuzat să le-o dea.

După ce s-a odihnit pentru o bucată de timp în camera sa, în timp ce ieșea în grădina casei a fost lovit brusc în față de A.F. Celălalt agresor, C.C, a început atunci să îl lovească puternic cu un tub de aluminiu de 1,5 metri pe care îl adusese din mașină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima a încercat atunci să își protejeze capul cu brațul și a căzut la pământ, unde cei doi au continuat să îl lovească. Când a văzut că bărbatul de jos nu mai mișca s-au oprit, i-au luat din buzunar banii pe care îi avea, suma de 160 de euro și au ieșit. Românul rănit s-a ridicat cu greu și a mers la spălătoria auto din vecinătate unde a cerut ajutor.

După reclamația făcută de bărbatul român bătut, autoritățile au plecat în căutarea celor doi agresori, pe care i-au identificat în apropierea locuinței unde a avut loc fapta. La vederea polițiștilor, aceștia au încercat să fugă pe câmpul din apropiere. Polițișii i-au urmărit și au reușit să-i blocheze după câteva sute de metri. În interiorul mașinii unuia dintre ei a fost găsit tubul de aluminiu plin de sânge cu care a fost lovită victima și care a fost confiscat de autorități.

Cei doi agresori au fost arestați și trimiși în judecată pentru jaf și tentativă de omor.