Italia: Român beat la volan, fără permis de conducere și fără asigurare la mașină provoacă accident cu doi răniți

Nu doar că a provocat un accident în care doi oameni au fost răniți la Vignola, în provincia Modena, dar bărbatul român în vârstă de 37 de ani aflat la volanului unui autoturism marca Peugeot 307, consumase alcool, nu avea permis de conducere valabil pe teritoriul Italiei și nici asigurare la mașină.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 19 ianuarie, când în jurul orei 20:30 polițiștii au fost chemați să intervină în urma unei tamponări dintre două autoturisme care a avut loc la intersecția dintre via Libertà și via della Pace, relatează site-ul La Pressa.

Din primele investigații efectuate de polițiști la fața locului, se pare că șoferul român cu inițialele C.O. nu a oprit la semnalul STOP tamponând o mașină marca Hyundai Tucson care circula regulamentar. În autoturismul Hyundai se aflau două persoane care au fost rănite și transportate de urgență la spital de personalul sanitar de la 118 ajuns la fața locului. Au suferit mai multe leziuni dar viața lor nu este în pericol, scrie presa italiană.

Din verificările ulterioare, s-a constatat că șoferul român avea o alcoolemie de 1,40 mg/l, aproape de trei ori mai mare decât limita permisă. Mai mult, bărbatul avea doar un permis de conducere pe Republica Moldova care nu fusese recunoscut de statul italian și în concluzie, nu era valabil pe teritoriul acestei țări, nu avea asigurare și nici revizia tehnică făcută la mașină.

Autoturismul românului a fost confiscat iar el trimis în judecată pentru conducere fără permis și provocare de accident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI