Italia: Un român care se ascundea de carabinieri de 11 ani s-a dat singur de gol denunțând pierderea cărții de credit

Un bărbat român care se ascundea de forțele de ordine din Italia încă din 2010, când pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru infracțiuni comise în regiunea Veneto, s-a dat singur de gol în urmă cu câteva zile prezentându-se la cazarma carabinierilor din Casalecchio di Reno, provincia Bologna, pentru a denunța pierderea unei cărți de credit. După ce l-au căutat peste tot timp de aproape 11 ani, militarii s-au trezit cu el intrând pe ușa cazarmei și l-au arestat astfel fără niciun efort.

Potrivit ziarului Il Messaggero, imediat după ce bărbatul român, în vârstă de 36 de ani, le-a prezentat carabinierilor documentul de identitate, aceștia au devenit suspicioși asupra lui și au decis să efectueze ulterioare verificări. Așa au descoperit că persoana care se prezentase să depună un denunț pentru pierderea cărții de credit era de fapt un infractor căutat încă din 16 octombrie 2010, când Tribunalul din Rovigo a emis un mandat de arestare pe numele lui.

Din cele relatate de carabinieri reiese că tânărul român era căutat pentru comiterea infracțiunii de declarație falsă în fața unui funcționar public cu privire la identitatea sa, dar și pentru deținere și fabricare de documente false. Carabinierii mai cred, de asemenea, că infractorul a reușit să se ascundă în toți acești ani folosind diferite identități false.