Italia: Român căzut de pe o clădire în timp ce petrecea cu prietenii. Transportat în stare gravă la spital

Un român în vârstă de 63 de ani, A. C., a avut parte de un incident grav în orașul Benevento, regiunea Campania, după ce a căzut de la etajul unei clădiri abandonate în timp ce se distra cu doi prieteni, consumând alcool.

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 23:00, informează Il Mattino.

Românul a căzut în gol aproximativ trei metri, fiind transportat la spitalul „San Pio” de o ambulanță chemată de cei doi prieteni ai săi, în vârstă de 37 și 52 de ani.

descărcare (8)

Starea românului a fost catalogată ca fiind în cod roșu, acesta suferind de traumatisme multiple, o rană la cap și vânătăi pe diferite părți ale corpului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Clădirea unde a avut loc accidentul este în cartierul Libertà, pe malul râului Sabato. Aparține companiei de construcții Conca și se află în centrul unei dispute judiciare de lungă durată cu Primăria Benevento.

Adăpostește în prezent cetățeni fără adăpost, care își petrec timpul în camerele devastate. Incidentul scoate în evidență starea precară a clădirii și a unei structuri adiacente destinate garajelor și magazinelor.

În 1995, Primăria Benevento a aprobat un program de reabilitare pentru cartierul Libertà, ce prevedea repararea clădirilor publice și private. Autorizația de construire a fost suspendată în 2020, ducând la o serie de litigii judiciare pe plan penal și administrativ.

Motivul litigiilor include indisponibilitatea unor terenuri, denunțarea unor nereguli și revocarea licenței de construcție de către primărie.

Compania de construcții Conca a realizat parțial proiectul, dar pentru părțile neîncheiate în urma revocării licenței, a început o altă dispută judiciară care a stabilit ilegalitatea revocării licenței.

Reprezentanții Conca consideră că Primăria Benevento le datorează aproximativ două milioane de euro pentru stoparea nelegală a lucrărilor.

Comisia care a examinat datoriile primăriei a exclus datoria față de Conca, dar un nou proces a fost inițiat de avocatul companiei, Roberto Prozzo.

În urma mai multor etape judiciare, un verdict final din 9 februarie a admis din nou Conca ca debitor al primăriei.