Italia: Un român a ajuns la Urgențe după ce a certat un indian pentru un gest necivilizat. Reacția cetățeanului indian

Și-a permis să-i reproșeze unui cetățean indian faptul că a aruncat o hârtie pe jos în loc să folosească un coș de gunoi din apropiere și pentru acest gest un bărbat român a ajuns la secția Urgențe cu fața plină de sânge. Bărbatul indian a ajuns în schimb la închisoare pentru o noapte și acum riscă să fie expulzat.

Potrivit Brescia Today, s-a întâmplat în după-amiaza zilei de duminică, 16 februarie 2020, între viale Italia și zona gării din localitatea italiană Brescia, unde un indian de 32 de ani a aruncat o hârtie pe jos, în loc să o arunce la coșurile de gunoi montate pe stradă. Un alt bărbat, de naționalitate română și în vârstă de 32 de ani, a văzut gestul necivilizat al indianului și a îndrăznit să-l atenționeze, iar de aici până la un act de violență a durat doar câteva secunde.

Bărbatul indian se pare că a fost deranjat prea tare de reproșul românului, motiv pentru care și-a tras brățara de la încheietură peste degetele mâinii, pe care a strâns-o apoi în formă de pumn și l-a lovit cu toată forța pe conaționalul nostru, lăsându-l astfel însângerat, la pământ. Înțelegând imediat ce a făcut și ce repercusiuni poate avea gestul său, agresorul s-a pus apoi pe fugă și a încercat să se ascundă.

O patrulă a carabinierilor care se afla în trecere prin zonă chiar în acele momente l-a văzut pe românul nostru la pământ și a intervenit pentru a verifica cele întâmplate, iar câțiva oameni care au fost martori la agresiune au dat indicații prețioase militarilor pentru a-l găsi pe bărbatul indian. Astfel, în câteva minute, agresorul a fost găsit de carabinieri ascunzându-se în baia centrului comercial Freccia Rossa din apropiere unde încerca totodată să se curețe de sângele bărbatului român.

Cetățeanul indian a fost pus imediat sub arest cu acuzația de vătămare corporală, agravată de faptul că a folosit brățara pe post de armă albă și a fost ținut închis până în dimineața următoare, când un judecător a decis eliberarea lui cu obligația de a semna prezența la carabinieri în intervale zilnice până la următoarea audiență în tribunal. Indianul riscă de asemenea să fie și expulzat din Italia, mai precizează alte surse locale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru în schimb a fost transportat la secția Urgențe a spitalului din Brescia unde a primit îngrijiri medicale și apoi a fost demis cu o prognoză de circa 7 zile de recuperare medicală.