Italia: Român cu mașina înmatriculată în Bulgaria și alți 8 șoferi sancționați cu amendă de 712 euro. Conduceau mașini cu numere străine

Agenții poliției rutiere din Montichiari, provincia Brescia din nordul Italiei, au oprit și sancționat în două zile șoferii a nu mai puțin de 9 mașini înmatriculate în străinătate, care nu respectau prevederile articolului 93 din codul rutier italian. Printre aceștia și un român care conducea un autoturism cu numere de Bulgaria. Toți au primit o amendă în valoare de 712 euro și sechestru pe automobil, relatează quibrescia.it.

Ultimele modificări din legislația rutieră italiană prevăd sancționarea celor care conduc un vehicul înmatriculat în străinătate, dacă sunt rezidenți în Italia de mai mult de 60 de zile.

Sâmbătă 26 și duminică, 27 ianuarie, polițiștii locali din Montichiari au oprit șoferii a 9 autoturisme care, deși locuiesc în Italia, se aflau la volanul unor automobile de lux înmatriculate în Serbia, România, Bulgaria și Elveția.

Agenții au oprit și un Volvo XC 90 condus de un șofer român rezident în provincia Brescia. Mașina avea documentele și plăcuțele de înmatriculare înregistrate în Bulgaria.

Cei nouă șoferi opriți vor trebui să plătească o amendă de 712 de euro fiecare și au șase luni să-și înregistreze mașinile în Italia sau să le transporte în țările de origine, altfel se va trece la confiscarea automobilelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acțiunile polițiștilor din Montichiari au dus la confiscarea a 26 de vehicule fără asigurare într-o singură lună, mai scrie sursa citată.