Italia: Un român fără adăpost a transformat mașina în locuință. Italienii au sărit în ajutorul lui

„Acest om trăiește în mașină, haideți să-l ajutăm. Trebuie să facem ceva!”

Acesta este unul dintre numeroasele mesaje pe care redacția ziarului local Agrigento Notizie le-a primit în legătură cu un cetățean român fără care trăiește pe străzi și care practic a transformat o mașină în locuință. Un alt localnic, care a și filmat condițiile în care trăiește conaționalul nostru (video aici) face un apel către autoritățile locale și Crucea Roșie pentru a-l ajuta pe bărbatul fără adăpost să trăiască în condiții decente.

„Este de neconceput faptul că o persoană trebuie să doarmă în această mașină. Uitați! Nu are o baie, nu poate să-și facă un duș, nu este posibilă o situație de acest gen, este intolerabilă. Așadar, eu aș ruga Crucea Roșie italiană să se ocupe imediat de această persoană, să-i ofere o locuință. Dacă nu se poate o locuință, să-i dea măcar o rulotă, o soluție mai adecvată, să nu-l lase să trăiască în această mizerie”, spune în înregistrarea video bărbatul care a filmat „locuința” românului amplasată undeva lângă via Imera din Agrigento.

Mașina în care locuiește bărbatul român. Foto extrasă din video publica pe agrigentonotizie.it

Contactat de redacția ziarului italian, directorul Caritas Agrigento, Valerio Landri, susține că are deja la cunoștință situația bărbatului român, dar că acesta a refuzat să abandoneze mașina în care locuiește.

„Este o persoană pe care o asistăm noi, un bărbat român de 60 de ani pe care l-am ajutat deja și în trecut. De curând a trecut pe la centrul nostru de ajutor, dar nu a cerut nimic. Astăzi i-am explicat că suntem dispuși să-l ajutăm. Punem la dispoziția lui mâncare caldă și cazare temporară, pentru cel puțin două săptămâni va avea un acoperiș deasupra capului. Bărbatul nu a dorit să părăsească refugiul său improvizat, dar asta nu înseamnă că nu o va face pe viitor”, a declarat Landri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI