Italia: Român găsit mort în pat după o noapte petrecută împreună cu un prieten

Un român în vârstă de 36 de ani a fost găsit mort în pat duminică dimineață, 11 octombrie, într-un apartament din Viserba, la Rimini. Bărbatul petrecuse noaptea precedentă împreună cu un prieten și se pare că a consumat o cantitate însemnată de alcool. A fost dispusă autopsia trupului neînsuflețit, informează Il Resto del Carlino.

Bărbatul român era de mai mulți ani în Italia și lucra în construcții.

Duminică dimineață, în jurul orei 10.00, la carabinieri și la serviciul de ambulanță din Rimini a sosit următorul apel telefonic: „Veniți repede, prietenul meu nu se mai trezește, nu știu ce este cu el, pare mort”. Autoritățile și personalul sanitar de la 118 au ajuns imediat la adresa indicată de bărbatul care a cerut ajutor. Întins pe pat, inert, fără să dea semne de viață, l-au găsit pe muncitorul român. Militarii și asistenții de pe salvare nu au mai putut face nimic pentru el, bărbatul murise cel mai probabil în somn.

În casa respectivă se mai aflau un alt bărbat român și mama acestuia. Cei doi prieteni s-au pus la băut sâmbătă seara și au petrecut apoi toată noaptea în fața paharului. Abia pe la ora 5 dimineața au decis să se culce dar, din declarațiile celor prezenți în casă, muncitorul român s-ar fi ridicat din pat și s-ar fi pus din nou la băut de unul singur.

Duminică dimineață, când prietenul victimei s-a trezit, l-a găsit pe muncitor cufundat într-un somn profund. A crezut că încă mai doarme, tocmai din cauza cantității mari de alcool pe care o consumaseră împreună. Apoi, când a încercat să-l trezească, nu a primit niciun răspuns. Speriat și îngrijorat că i s-a întâmplat ceva grav, a chemat salvarea și carabinierii. Din păcate, temerile sale erau bine întemeiate, inima prietenului său se oprise pentru totdeauna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După examinarea trupului de către medicul legist s-a constatat că nu prezenta răni sau alte semne de violență. După toate probabilitățile cantitatea mare de alcool consumată i-a provocat tânărului bărbat român un stop cardiac, dar rămâne ca autopsia să stabilească cu exactitate cauza decesului.