Italia: Român prins conducând un scuter furat, a amenințat carabinierii cu o macetă

Un bărbat român în vârstă de 39 de ani, rezident în Gualdo Tadino din provincia Perugia, a fost arestat sâmbătă, 18 aprilie 2020, de către carabinierii de la secția forestieră din localitate după ce a fost surprins la bordul unui scuter furat. În încercarea de a scăpa de arest, infractorul român i-a amenințat pe militari cu o macetă (cuțit lung folosit la tăiatul trestiei de zahăr).

Potrivit site-ului local de știri Perugia Today, carabinierii l-au oprit pentru un control de rutină pe bărbatul român care conducea un scuter fără numere de înmatriculare. În urma verificării vehiculului prin centrală, forțele de ordine au descoperit că acesta rezulta furat și l-au somat pe român să coboare de pe el. Bărbatul în schimb a ales să scoată o macetă pe care o avea pregătită sub șa și i-a amenințat pe militari cu aceasta, apoi a fugit cu scuterul pe niște drumuri de țară.

Fuga sa a fost în van însă deoarece carabinierii au pornit fără întârziere pe urmele sale și l-au blocat la scurt timp după aceea, dezarmându-l apoi și punându-l sub arest la cazarma din localitate. Bărbatul a fost judecat imediat prin teleconferință după efectuarea procedurilor legale de rigoare, având în vedere că a fost prins în flagrant. În urma constatărilor făcute de judecător, infractorul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, acuzat fiind de furt și ultraj agravat de faptul că a folosit o macetă.