Italia: Un român s-a dus la carabinieri și i-a rugat să-l aresteze. Nu mai suporta certurile cu iubita sa

Ceea ce părea inițial un loz dublu câștigător, s-a dovedit a fi un eșec total pentru Valentin, un român în vârstă de 49 de ani, care a cunoscut online o româncă rezidentă în orașul italian Pontedera (Toscana). Acesta s-a mutat dintr-un sat din România în casa partenerei sale cunoscute pe internet, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare împotriva sa, pentru infracțiuni comise în țara natală.

Se poate spune că Valentin nu este deloc un bărbat norocos, și mai ales în dragoste. După ce a cunoscut-o pe conaționala sa și a „contactat-o frecvent” pe chat timp de un an de zile, bărbatul a decis să se mute la domiciliul proaspetei sale partenere, într-un oraș industrial din regiunea italiană Valdera (Pisa), doar-doar polițiștii români îi vor pierde urma.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, potrivit unui cunoscut proverb românesc, Valentin a avut două surprize neplăcute la sosirea în Italia.

Conform publicației Il Tirreno, el a omis faptul că avea un mandat european de arestare pe numele său. O ignoranță care a dus la arestarea sa imediat ce a pus piciorul în Pontedera, unde era așteptat de carabinieri. Asta a fost prima surpriză neplăcută.

În așteptarea extrădării înapoi în România, ce va avea loc în scurt timp, românul a indicat locuința fostei sale partenere virtuale, acum reale, locul unde va respecta perioada de arest preventiv la domiciliu. Asta a fost a doua surpriză neplăcută pentru Valentin. Instantaneu, idila clădită cu atâta răbdare în mediul virtual a dispărut, fiind înlocuită de o rutină stresantă, punctată de certuri continue, cu acuzații reciproce.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o ultimă ceartă, Valentin a plecat zilele trecute de „acasă” comițând, cu bună știință, infracțiunea de evadare din arestul la domiciliu, iar după câteva sute de metri a ajuns în Via Lotti, unde se află sediul carabinierilor din Pontedera.

Cum a văzut primii polițiști, Valentin s-a predat cu disperarea celui care alege răul cel mai mic: „M-am certat din nou cu partenera mea, nu o mai suport! Arestați-mă!” Dorința sa i-a fost împlinită, în fața unei infracțiuni atât de flagrante.

După o noapte petrecută în liniștea celulei de arest, Valentin s-a prezentat marți, 29 martie, în instanță. Judecătorul Giulio Cesare Cipolletta (procuror onorific Vincenzo Molinaro) a validat arestarea românului, și a dispus ca bărbatul să fie pus din nou în arest la domiciliu, în așteptarea procesului stabilit în aproximativ o lună de zile.

Această dispoziție a judecătorului poate fi considerată un fel de anticipare a pedepsei care urmează să fie stabilită luna viitoare. Valentin a fost sfătuit să aibă un nivel mai ridicat de răbdare față de partenera de care a vrut să scape, preferând închisoarea decât compania femeii.

„Sunt liniștit doar când dormim. Întotdeauna ne certăm. Duminică seara a distrus totul, de la dormitor la bucătărie. Nu mai vreau să aud,” a izbucnit bărbatul. Încercarea sa de a-și găsi „jumătatea” în mediul virtual, în cazul său s-a dovedit a fi un dezastru.

Și o sursă de pocăință sinceră, cu o cale de ieșire care nu a fost alta decât a invoca o celulă de arest. Valentin va părăsi „iadul” locuinței din Pontedera în aproximativ zece zile. Îl așteaptă o închisoare românească, dar se pare că bărbatul este deja împăcat cu acest gând.