Italia: Un român s-a suit pe un stâlp și amenință că se va arunca în gol în semn de protest

Un cetățean român care trăiește în Milano și a cărui vârstă nu este cunoscută încă se află în aceste momente pe un stâlp metalic de telefonie, foarte înalt, de unde amenință că se va arunca în gol. Din primele informații făcute publice de autorități reiese că bărbatul a recurs la acest gest în semn de protest fiindcă statul italian i-a luat fiica, transmite Sky TG24.

Conaționalul nostru s-a suit pe stâlpul respectiv, situat în stația de tren Porta Romana din Milano, în jurul orei 16:00 de astăzi, 31 octombrie 2019 și se află în continuare acolo și în aceste momente. La fața locului sunt prezenți mai mulți agenți de poliție, carabinieri, pompierii și tehnicienii de la RFI (Rete Feroviaria Italiana).

Potrivit sursei citate, bărbatul protestează împotriva faptului că un judecător ar fi dat ordin ca fiica sa să fie îndepărtată din familie, fiind mutată astfel într-un centru de plasament pentru copii. Alte surse, cum ar fi Milano Today în acest video, spun pe de altă parte că bărbatul român cere de fapt să se facă dreptate pentru moartea soției și fiicei sale.

Cert este că românul nostru se află încă pe acel stâlp și la această oră, după mai bine de patru ore, iar autoritățile încearcă să-l convingă să renunțe la gestul său disperat. Din video publicat de Sky TG24 cu imagini de la fața locului, se poate vedea că bărbatul are unele imagini imprimate pe hârtie în mâini, dar nu se înțelege bine ce reprezintă acele imagini.

Bărbatul român pe stâlp ținând în mâini unele imagini. Foto: Sky TG24

Circulația trenurilor a fost întreruptă în zonă până în jurul orei 17:40, apoi s-au luat măsuri pentru a fi pusă în siguranță zona și a continua negocierile cu bărbatul român, permițând și trenurilor să circule în același timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vom reveni cu amănunte…