Italia: Un român suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus a fugit din spital în timp ce aștepta să i se facă testul

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani, suspectat că ar fi contaminat cu noul coronavirus, a fugit duminică, 15 martie 2020, din incinta spitalului Angelo din Mestre (Veneția) riscând astfel să contamineze și alte persoane. Bărbatul urma să fie supus testului cu tampon pentru a descoperi dacă este infectat sau nu, dar așteptarea lungă la care a fost supus l-a determinat să fugă din spital.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, conaționalul nostru suferea de simptomele specifice infecției cu noul coronavirus, inclusiv febra ridicată și urma să fie efectuat testul cu tampon asupra lui. Din cauza suprasolicitării cadrelor medicale din această perioadă însă bărbatul a fost nevoit să aștepte o perioadă relativ lungă.

Inconștient probabil de situația în care se află, românul a decis la un moment dat să părăsească incinta spitalului fără să avertizeze pe nimeni, riscând astfel să contamineze și alte persoane. De îndată ce au observat dispariția sa din spital, personalul sanitar a alertat forțele de ordine pentru a-l găsi în cel mai scurt timp, încercând să-l împiedice astfel să transmită virusul și altor persoane.

Mai multe patrule de poliție și carabinieri au dat startul căutărilor imediat, începând cu o cercetare radială a zonelor din preajma spitalului și apoi extinzând căutările în toată localitatea. În jurul orei 13:30 bărbatul român a fost localizat pe strada Terraglio de către forțele de ordine și a fost transportat apoi din nou la spital pentru a fi supus testului pentru COVID-19.

Medicii nu au făcut public până acum dacă rezultatul testului a fost pozitiv sau negativ, dar cetățeanul român riscă între timp sancțiuni penale. Conform articolului 650 din Codul Penal italian, „toți cei care nu respectă o prevedere legală dată de Autoritatea Statului din motive de justiție sau siguranță publică, sau de ordine publică sau de igienă, sunt pedepsiți, dacă faptul nu constituie o infracțiune mai gravă, cu închisoarea de până la trei luni sau o amendă de până la 206 euro.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI