Italia, româncă bolnavă de cancer: „Trăim din banii surorii mele care lucrează la curățenie”

Nu există decât simptome vagi ale apariției cancerului, iar când este descoperit, este deja într-un stadiu deja avansat. Motivul pentru care mai este numit „boala cu o mie de fețe” este faptul că nu doare, semnele și simptomele cancerului fiind adesea silențioase, mimând afecțiuni peste care se trece ușor cu vederea.

Un astfel de caz este cel al Mirelei Basilic, o tânără româncă în vârstă de 35 de ani, originară din Galați, mamă a doi copii, care se află în acest moment la Florența, în Italia. Ea a fost diagnosticată recent cu cancer la sân.

Mirela avea o viață liniștită alături de copii ei, două fetițe de 6 și respectiv 16 ani. Lucra numai de câteva zile la un supermarket din Galați când, într-o zi din luna noiembrie a anului trecut, sânul stâng a început să i se înroșească și să se întărească în mod dureros. „Sincer, nu am dat importanță, am zis că probabil e pe bază de stres. Sora mea m-a sfătuit să merg la medic și mi-am făcut programare. Nu am apucat să mă dezbrac bine și cum mi-a văzut sânul mi-a zis că e cancer.”, ne-a povestit Mirela.

Tânăra mamă nu a vrut să accepte un astfel de diagnostic și a mers la o clinică privată unde a făcut o ecografie, urmată de o mamografie: „Rezultatul a fost foarte greu de acceptat, mi-au zis acolo că am un cancer avansat, de gradul patru.”

La îndemnul medicului, sora Mirelei, care locuiește de mulți ani la Florența, a decis să o aducă în Italia. „Medicul i-a spus surorii mele: are un cancer agresiv, aici, în România, nu prea sunt șanse, a stat prea mult înainte să vină la doctor. Luați-o de aici!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mirela i-a făcut pașaport fetiței de 6 anișori și a luat-o cu ea la Florența. Pe cealaltă, de 16 ani, a lăsat-o cu tatăl ei.

La Spitalul Santa Maria Annunziata din Florența, Mirela a fost imediat supusă investigațiilor clinice și diagnosticul a fost confirmat. Cancerul s-ar fi extins la ficat și la oase fiind afectată coloana vertebrală.

În prezent face chemioterapie și urmează un tratament, unele terapii sunt compensate, dar sunt și multe medicamente pe care este nevoită să le plătească din buzunar.

Mirela Basilic la o ședință de chemioterapie

De la supermarketul unde lucra a fost dată în concediu fără plată, iar la Florența trăiește și ea, și fetița de 6 anișori, din banii pe care sora sa îi câștigă lucrând la curățenie. Sora are și ea la rândul ei doi copii, dar din puținul pe care îl are nu ezită să o ajute pe Mirela, în această perioadă atât de grea pentru ea. Soțul Mirelei lucrează în construcții, dar cei doi nu sunt în relații prea bune și femeia nu se poate baza pe ajutorul lui în nicio privință.

- Continuarea după publicitate -

Mirela Basilic transmite prin intermediul publicației noastre un mesaj tuturor femeilor:

„Eu, când am depistat că am cancer, eram deja în metastază, am mers târziu la medic, n-am luat imediat în seamă simptomele. Nici nu prea am avut simptome evidente, când au ieșit la iveală situația era deja foarte gravă. Importanța prevenției în cazul tumorilor este de necontestat, trebuie mers la medic periodic, pentru controale, chiar dacă nu există vreun simptom. Cancerul e o boală ascunsă, perfidă, care nu ține cont de vârstă. Oricui i se poate întâmpla!”

Cine are posibilitatea și vrea să o ajute financiar pe Mirela Basilic o poate suna la numărul de telefon: 00 39 371 639 3355 sau dona pe:

  • Postepay Evolution: 5333 1711 8186 2927;
  • IBAN: IT10U3608105138251905051917;
  • Cod fiscal: BSLMRL88H56Z129J.
@rotalianul