Italia: O româncă în echipa de fotbal a călugărițelor. „Iubesc fotbalul pentru că întărește spiritul comunitar”

Poartă veşminte de călugărițe și joacă fotbal în Italia – sunt cele 18 jucătoare care alcătuiesc prima națională de fotbal formată exclusiv din călugărițe. Printre ele și maica Emilia, fostă atacantă de primă ligă în România.

Ideea formării unei echipe naționale de fotbal i-a aparținut lui Moreno Buccianti, fost fotbalist și fondator al naționalei preoților. Dar nu toate călugărițele care vor să se alăture echipei primesc aprobare de la stareţe, precizează DW.

„Iubesc fotbalul pentru că întărește spiritul comunitar. Suntem din ordine religioase diferite, dar aici formăm o echipă și avem o singură misiune”, a spus sora Emilia conform Digi 24.

Sora Emilia face parte de aproape un an din clubul de fotbal, care are o echipă compusă din 18 călugărițe, cu vârste între 27 și 52 de ani. Se antrenează în fiecare duminică în afara Romei, dar nu toată lumea poate juca.

„Din păcate, există unele ordine religioase în care Duhul Sfânt nu le-a luminat pe maicile starețe. Unele cred în continuare că este un păcat să porți pantaloni scurți sau să te joci cu mingea. Ele cred că măicuțele nu ar trebui să-și dezvelească picioarele”, a explicat sora Emilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar surorile știu că au binecuvântarea Papei Francisc. Jucând fotbal, ele urmează apelul său de a se implica în societate.

Sora Emilia locuiește într-o mănăstire din apropierea Vaticanului, împreună cu alte 12 persoane din același ordin. Maica stareță le împărtășește pasiunea pentru fotbal.

Sora Emilia nu a fost întotdeauna catolică, dar a iubit mereu fotbalul. A jucat pe postul de atacant central pentru o echipă românească de primă ligă. A avut și un logodnic și prefera stadionul în locul bisericii. Apoi, într-o bună zi, o prietenă a luat-o cu ea la slujbă.

„O călugăriță m-a binecuvântat, iar această bucurie și zâmbetul ei m-au atins atât de mult, încât am simțit brusc o chemare”, povestește sora Emilia.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

S-a alăturat unei mănăstiri la vârsta de 20 de ani, dar nu a încetat niciodată să joace fotbal. VIDEO aici.