Italia: O româncă și-a tuns fiica la zero drept pedeapsă că a întârziat la școală. Femeia a fost trimisă în judecată

O elevă româncă din provincia Belluno (Veneto) din nordul Italiei a fost tunsă la zero de către mama sa, în vârstă de 37 de ani, drept pedeapsă că întârzia sau lipsea de la școală. Femeia română a fost trimisă în judecată pentru abuz în folosirea de mijloace de pedeapsă care au adus prejudicii fizice și psihice copilului.

Abuzul asupra copiilor este reprezentat de orice formă de violență fizică sau emoțională la care sunt supuși sau expuși aceștia. Femeia cu inițialele L.M. ar fi supus-o pe fiica sa la ambele forme de violență, fata a fost afectată de pedeapsa primită atât fizic, sub aspectul estetic, cât și emoțional. Conform procuraturii mama ar fi depășit linia de graniță care separă educația de pedeapsă.

Fata obișnuia să rămână mai mult timp în pat dimineața după ce mama sa pleca la serviciu și de multe ori întârzia la școală. Uneori, scrie Corriere del Veneto, se întâmpla chiar să lipsească întreaga zi. Drept pedeapsă mama a considerat că tunsul la zero ar fi fost cea mai bună metodă pentru a-și convinge fiica să respecte orarul școlii, dar să o și pedeapsească pentru absențele sale nejustificate.

Pentru această decizie femeia română va trebui în cursul lunii februarie din acest an să se prezinte în fața judecătorului, mai scrie sursa citată.

În Italia, conform articolului 571 din Codul Penal, riscă până la 6 luni de închisoare oricine abuzează de mijloace de pedeapsă sau corecție împotriva unei persoane care se află sub autoritatea sa sau îi este încredințată spre educație și/sau supraveghere (inclusiv în exercitarea unei profesii).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI