Italia: O româncă și un moldovean au luat parte la jaful celor 8 kg de aur sub formă de lingouri

Un cetăţean din Republica Moldova a făcut parte din banda de hoți care au furat o avere constând în 8 kilograme de aur sub formă de lingouri, de la un italian care câştigase premiul cel mare la loterie, informează La Repubblica. Bărbatul a fost arestat. Se pare că hoții au avut informațiile necesare de la fosta iubită româncă a italianului.

Moldoveanul, în vârstă de 48 de ani, a fost prins duminică, 28 mai, în localitatea San Salvario (Torino), la numai câteva ore după jaf. Avea asupra sa o parte dintre bunurile furate.

Cetățeanul moldovean făcea parte dintr-o bandă de infractori şi nu era la prima ispravă de acest fel. În jaf se presupune că ar fi fost implicată şi o româncă. Femeia, fostă iubită a bărbatului italian, le-ar fi dat toate detaliile infractorilor, povestindu-le că italianul câştigase un premiu important la loto, în 2021, în valoare de 5 milioane de euro sub formă de lingouri de aur.

În jurul orei 1.00 noaptea infractorii au dat atacul, purtând cagule şi mănuşi de latex. Au stat la pândă şi au aşteptat ca milionarul şi partenera lui să se întoarcă de la cină şi i-au surprins în grădina vilei din localitatea Torre Pellice. După ce i-au imobilizat, tâlharii i-au dus în casă şi i-au obligat să le dezvăluie locul în care îşi ţineau lingourile de aur şi banii.

Nu s-au mulţumit însă doar cu atât. Înainte să plece cu lingourile infractorii au mai luat 20.000 de euro în numerar, bijuteriile cuplului şi o sticlă de şampanie scumpă, apoi s-au făcut nevăzuţi. „Unul dintre ei avea o armă, nu erau italieni, iar după cum vorbeau mi s-a părut că aveau un accent specific românilor”, a fost primul indiciu dat de victimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primul care a fost prins a fost cetăţeanul moldovean. Anchetatorii, coordonați de procurorul Marco Sanini, cred că moldoveanul era pe punctul de a fugi din Italia, după ce a împărțit cu complicii săi aproape o treime din bunurile furate, în valoare de aproximativ 600 de mii de euro. Anchetatorii au descoperit că bărbatul, în vârstă de 48 de ani, avea un cazier bogat în asemenea fapte și cu siguranță următorii ani îi va petrece în spatele gratiilor.