Italia: Româncă ținută 5 ani în sclavie, violată și obligată să se prostitueze de un conațional

Un bărbat român în vârstă de 27 de ani a fost arestat în după-amiaza zilei de miercuri, 25 septembrie 2019, pe aeroportul Fiumicino din Roma, acuzat că a ținut în sclavie, a violat și a obligat să se prostitueze o femeie română de 23 de ani.

Tânăra venise în Italia în anul 2014, în speranța că va putea crește și oferi astfel un viitor mai bun copilului său rămas în România, scrie Roma Today. Aici a cunoscut un conațional cu patru ani mai mare decât ea care a convins-o că o poate ajuta să găsească un loc de muncă și i-a oferit cazare în locuința sa situată în localitatea Chieti din Abruzzo.

În scurt timp, cei doi români au început o relație sentimentală, dar n-a durat mult și bărbatul și-a arătat adevărata față. A devenit gelos și posesiv, nu o lăsa să iasă singură din casă și o obliga să întrețină raporturi sexuale cu el în schimbul acoperișului oferit deasupra capului. După ceva timp, sub efectul violenței fizice și al amenințărilor, bărbatul român a început să o oblige pe tânăra mamă româncă să se prostitueze, publicând fotografii cu ea pe un site dedicat unei astfel de activități de prostituție.

Potrivit sursei citate, pe lângă amenințări și bătăi pentru a o convinge să-și vândă corpul, bărbatul i-a promis tinerei și că-i va da jumătate din veniturile provenite din această activitate, dar aceasta primea de fapt doar minimul necesar pentru a supraviețui. Când fata a îndrăznit să se revolte și i-a spus conaționalului său că nu mai vrea să se prostitueze, bărbatul a amenințat-o că va merge în România și va da foc casei în care locuiește fiul femeii în vârstă de 5 ani.

Abia atunci tânăra a găsit curajul de a-l denunța pe bărbat și a povestit totul carabinierilor care au dat startul imediat unei anchete sub conducerea procurorului Giuseppe Falasca din Chieti. Având în vedere că bărbatul român urma să părăsească Italia în cursul zilei de ieri pentru a se deplasa în România, unde exista și riscul să se țină de promisiunea de a face rău copilului, procuratura din Chieti a dat ordin ca acesta să fie arestat înainte de a se urca în avion.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.