Italia: Români de etnie romă droghează și jefuiesc un bătrân de 2.200 de euro, arestați în timp ce se pregăteau să fugă în România

Au drogat un bătrân de 77 de ani în locuința sa din localitatea italiană Reggio Calabria și apoi l-au jefuit de circa 2.200 de euro, dar autoritățile italiene au reușit să-i aresteze în timp ce se pregăteau să fugă în România.

Crucita Georgeta Ciurar, în vârstă de 27 de ani și Mihai Ciurar, în vârstă de 26 de ani, sunt acuzați că au luat parte, împreună cu alte trei persoane, la un jaf într-o locuință din cartierul Ciccarello al localității Reggio Calabria. Jaful, care a avut loc în data de 3 decembrie, 2018, l-a avut ca țintă pe un bătrân italian de 77 de ani din localitate, pe care răufăcătorii se pare că l-au drogat întâi, ca mai apoi să-i fure suma de circa 2.200 de euro.

Crucita Georgeta Ciurar, 27 de ani
Mihai Ciurar, 26 de ani

Potrivit presei locale, autoritățile italiene au reușit să aresteze trei dintre participanții la jaf imediat după denunțul pensionarului italian, mai exact două femei și un bărbat, toți cetățeni români, acuzați de complicitate în diferite roluri la acest jaf. Ulterioare investigații, conduse de procurul adjunct Diego Capece Minutolo, care aveau scopul de a găsi ceilalți membri ai bandei de infractori care a pus în practică jaful, au dus la identificarea Georgetei și a lui Mihai Ciurar, care se ascundeau în localitatea Milazzo din provincia Messina.

În Milazzo, cei doi infractori se pare că se pregăteau să fugă în România, dar autoritățile italiene au reușit să-i aresteze înainte ca aceștia să scape. Cei doi au fost puși sub arest imediat și conduși în penitenciarele din Barcellona Pozzo di Gotto și Messina.