Italia: tânăr român de 17 ani zboară singur cu avionul deasupra Romei. „De mic îmi doresc să devin pilot”

Adrian Comșa are doar 17 ani dar este determinat și stie cu siguranță ce-o să se facă atunci când va fi mare: aviator! Iar primii pași sau mai bine zis primele aripi ale visului său încep să prindă contur. Adrian a efectuat, de curând, primul său zbor de unul singur la manșa unui avion!

Este din Făgăraș și avea doar 5 anișori când părinții săi, Neculai și Oana Comșa din Sâmbăta de Sus, au hotărât să vină în Italia, să ia calea străinătății cu speranța unei vieți mai bune, a unui trai decent pentru ei și copiii lor. Oameni care au dat menirii de părinți un sens real și profund, încurajând pasiunile fiului lor și ajutându-l ca visele să îi devină realitate. Adrian a crescut și a devenit nu numai mândria casei, a școlii, dar și a întregii comunități românești din peninsulă!

Este elev în clasa a XI-a la un liceu de aviație din Roma și urmează în capitala Italiei, pe lângă liceul de profil, și o școală de pilotaj iar de puțin timp, Adrian Comșa a devenit primul minor român din Italia care a zburat singur la această vârstă!

Adrian Comșa, sursa foto: Facebook

,,Făcusem 15 ore de zbor cu instructorul. În ziua în care urma să o fac pe a 16-a am aflat că voi decola singur. Aveam trei autorizații în acest sens: de la instructorul meu, de la directorul adjunct al școlii și de la directorul școlii de aviație. Am decolat, am zburat cât mi s-a permis și m-am întors la sol după indicațiile primite în cască. Data viitoare voi zbura o distanță mai lungă, de exemplu Roma-Ancona”, povestește tânărul român pentru publicația salutfăgăraș.ro.

Tatăl lui adaugă amuzat: ,,După ce Adrian a coborât din avion, profesorii au aruncat o găleată de apă pe el. L-au udat din cap până-n picioare și m-au sunat să mă duc la aeroport cu haine uscate. Îi făcuseră botezul!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Adrian Comșa, sursa foto: Facebook

Adrian a început cursurile la 16 ani, iar într-o primă etapă, după 45 de ore de zbor, va primi permis de pilot, după care, într-o a doua etapă, în funcție de cât și când va avea bugetul necesar, poate face cursurile pentru a deveni pilot de avioane mici. Într-o a treia și ultimă etapă poate face cursul care îi permite să ajungă pilot de linie pentru avioane mari. ,,De mic îmi doresc să ajung pilot de linie. S-ar putea întâmpla asta peste 3-4 ani”, spune Adrian.

Un alt vis al lui Adrian este să se întoarcă acasă. Pentru el acasă este în România, deși trăiește la Roma de când era de-o șchioapă: ,,M-au adus în Italia când eu aveam vreo 5 ani. Dar merg în România în toate vacanțele, iar viitorul mi-l văd tot în România, lucrând ca pilot de linie la una dintre companiile aeriene care activează în țară.”

Un vis, un zbor, o dorință pentru care merită luptat cu toate forțele, cu toată ambiția dar mai ales cu entuziasmul și teribilismul vârstei de 17 ani!

Povestea lui Adrian Comșa o puteți citi în întregime pe salutfagaras.ro.

@rotalianul