Italia: Românul care a provocat moartea a 4 tineri italieni într-un accident rutier condamnat la 8 ani de închisoare

Marius Alin Marinică, în vârstă de 27 de ani și de profesie electrician, a fost condamnat sâmbătă, 18 iulie 2020, la 8 ani de închisoare pentru moartea a patru tineri italieni decedați în urma unui grav accident rutier provocat de inculpat. Accidentul a avut loc în noaptea de 13 spre 14 iulie 2019 în localitatea Jesolo din provincia Veneția.

Marius Alin Marinică, condamnat la 8 ani de închisoare. Foto: Il Gazzettino

Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi, Giovanni Mattiuzzo și Giorgia Diral erau persoanele din autoturismul Ford Fiesta care, în jurul orei 1:30, a fost lovit de o mașină Volkswagen Golf condusă de tânărul român. Șoferul mașinii Ford, Riccardo Laugeni, a pierdut controlul volanului și autoturismul s-a prăbușit într-un canal cu apă de pe marginea carosabilului.

Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo. Foto: Il Gazzettino

Doar Giorgia Diral a scăpat cu viață în urma acestui tragic accident, iar șoferul român care a provocat accidentul și-a continuat drumul, susținând apoi că nu și-a dat seama că a lovit cealaltă mașină. Marinică a fost identificat a doua zi și denunțat pentru omor stradal, după ce anchetatorii au descoperit semne pe mașina lui care erau compatibile cu cele de pe mașina tinerilor italieni decedați.

În această dimineață, judecătorul pentru audieri preliminarii, Barbara Lancieri, a răspuns afirmativ la cererea procurorului Giovanni Gasparini de a-l condamna pe Marius Alin Marinică la 8 ani de închisoare. Rudele tinerilor decedați sperau însă la o pedeapsă mult mai mare.

„Numai 8 ani pentru viața a patru tineri pe care nu-i vom mai vedea niciodată…”, au spus cu nemulțumire familiile victimelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul a decis de asemenea să-i ia dreptul de a mai conduce vreodată lui Marinică, însă nu a stabilit despăgubirile care trebuiesc plătite familiilor victimelor deoarece acestea nu au cerut să fie despăgubite.

„Am venit aici pentru a se face dreptate, nu pentru bani”, a spus unul dintre avocații care au reprezentat în tribunal familiile celor patru tineri morți.