Italia: Român găsit cu gâtul tăiat în casă, un tânăr african a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru moartea sa

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, originar din Gambia, a fost condamnat miercuri, 12 iulie 2023, de către judecătorul de instrucție penală din Lodi, la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor intenționat.

Conform acuzației, acesta ar fi tăiat gâtul unui român în vârstă de 45 de ani, pe nume Adrian Mihăeș, folosind un cutter (cuțit special – n.r.) care s-a rupt în timpul agresiunii din cauza violenței loviturii.

Crima a avut loc în noaptea dintre 28 și 29 iulie a anului trecut, într-o cameră pe care cei doi o împărțeau într-un apartament situat pe via Borsellino din Caselle Lurani, regiunea Lombardia.

Carabinierii au ajuns la fața locului, alarmați de vecinii românului. Oamenii au fost treziți de scandalul din apartamentul bărbatului, așa că au sunat la poliție.

Individul de origine africană a susținut mereu că este nevinovat. Cu toate acestea, toate indiciile adunate de către carabinieri și de către experții Institutului de Cercetare Criminalistică au dus la el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motivul crimei nu a fost dezvăluit niciodată.

Conform informațiilor furnizate de autoritățile judiciare, Adrian Mihăeș și bărbatul african locuiau împreună în același apartament, ca și colegi de cameră.

Nu au fost dezvăluite niciodată motivele care au condus la această tragedie și de ce acuzatul a recurs la un act atât de violent și brutal.

În timpul anchetei, carabinierii au adunat dovezi și indicii care l-au plasat pe tânărul de african în centrul suspiciunilor.

Expertiza medico-legală efectuată de către Institutul de Cercetare Criminalistică a confirmat că lama cutterului folosit în atac a fost distrusă din cauza forței aplicate.

Procesul a avut loc într-un context de tensiune și de emoție, întrucât familia victimei și susținătorii acesteia au cerut o pedeapsă aspră pentru acuzat.

În ciuda susținerilor sale de nevinovăție, probele și faptele adunate împotriva sa l-au condus la o condamnare la 20 de ani de închisoare pentru omor intenționat, relatează Il Cittadino.