Rudele bătrânei din Italia îngrijită de femeia poloneză care a ucis o persoană și rănit alte trei: „Nu am avut niciodată probleme cu ea”

O îngrijitoare de origine poloneză, Barbara Chmurzynska, în vârstă de 58 de ani din Canneto sull’Oglio, provincia Mantova, a înjunghiat sâmbătă, 1 septembrie, mai multe persoane după ce a intrat într-un muzeu din localitate, înnarmată cu două cuțite. O femeie a fost ucisă și alte trei persoane au fost rănite. Îngrijitoarea a fost blocată de trecători. Rudele bătrânei de care femeia poloneză îngrijea, susțin că nu au observat nici un semn care să fi prevestit ceea ce s-a întâmplat.

Ce declară locuitorii din Canneto sull’Oglio care o cunoșteau pe îngrijitoare

„O vedeam des pe străzile localității noastre, o întâlneam dimineața mai ales, când ieșea la cumpărături și mergea la supermarket.” Comunitatea din orășelul respectiv nu poate crede că femeia de 58 de ani de origine poloneză, care a sosit anul trecut pentru a îngriji o bătrână, ar fi putut face un gest de o asemenea inexplicabilă nebunie.

Ce spun rudele bătrânei îngrijite de femeia poloneză

„Da, avea grijă de mama mea. Nu au existat niciodată probleme, dacă le aveam, nu am fi angajat-o și lăsat-o să stea cu mama. Scuzați-mă, dar nu am nimic altceva de spus”, a declarat fiul bătrânei pentru Gazzetta di Mantova. „Chiar ieri după-amiază (1 septembrie, ziua tragediei – n.r.) pe la ora 16:00 am văzut-o prin grădina casei. Părea calmă, dar apoi a făcut ceea ce a făcut” adaugă sora bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ce povestește bărbatul în vârstă de 66 de ani înjunghiat de îngrijitoare

„Am trecut prin fața bibliotecii și am văzut-o pe femeia aceea așezată pe o bancă. Bea o bere, avea o față ciudată iar alături de ea, așezată jos, pe pământ, avea o geantă.” Bărbatul era ieșit la o plimbare împreună cu mama sa, invalidă, care era așezată în scaunul cu rotile. S-a îndreptat spre Piață când „deodată am auzit brusc țipete și am văzut oameni care se grăbeau să iasă din muzeu. Nu am apucat nici să înțeleg bine ce se întâmplă și femeia aceea, cu două cuțite în mâini, s-a aruncat asupra mea și a mamei mele. Nu știu de ce ne-a ales tocmai pe noi, probabil pentru că eram în calea sa. M-a tăiat la abdomen, am căzut și cu mine a căzut și mama mea din cărucior. M-a tăiat dar a fost din fericire o rană ușoară iar de jos, de la pământ, am căutat să mă apăr, să o lovesc și să o împing departe de noi pe femeia înnebunită care încerca din nou să mă înjunghie.” Intervenția rapidă a doi martori la scena dramatică, dintre care unul ofițer de poliție, a făcut ca bărbatul de 66 de ani să nu fie rănit mai grav sau chiar letal.

Îngrijitoarea poloneză la pământ, imobilizată, în așteptarea forțelor de ordine. Sursa foto: Gazzetta di Mantova

Pe lângă bărbatul de 66 de ani rănit de îngrijitoarea poloneză, Barbara Chmurzynska a înjunghiat-o mortal pe Paola Beretta, în vârstă de 54 de ani. Aceasta, a decedat la spital, la jumătate de oră după ce a suferit rănile provocate de femeia scoasă din minți care a mai înjunghiat un bărbat în vârstă de 30 de ani din Asola.