Italia: S-a înecat cu mâncare, femeie însărcinată moare după ce a pierdut copilul

A murit după o săptămână de agonie, Maia Croitoru, în vârstă de 28 de ani, femeia originară din Republica Moldova care, sâmbăta trecută, s-a înecat în timp ce mânca. Maia era însărcinată în 7 luni iar odată ajunsă la spital, a suferit o operație de cezariană, medicii încercând să salveze copilul afectat de lipsa de oxigen pe care o suferise. Băiețelul, pentru care părinții aleseseră numele de Cristian, nu a supraviețuit.

După zile lungi de agonie, s-a stins și Maia, creierul ei a suferit daune irecuperabile iar situația sa a fost disperată încă de la început, scrie l’Adige.it.

Femeia era în Italia de 9 ani, lucra ca îngrijitoare și era căsătorită cu Victor. Împreună, mai aveau un copil în vârstă de doi ani.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 2 iunie, când Maia stătea la masă în casa sa din via dell’Asilo din Roncafort, în Trentino, împreună cu sora ei. O îmbucătură înghițită greșit și tractul respirator al tinerei mamei s-a blocat, sufocând-o. Ambulanța a sosit în câteva minute iar după primele intervenții mama a fost transportată de urgență la spitalul Santa Chiara din Trento, unde copilul s-a născut prin cezariană. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru nou-născutul care a murit în urmă cu două zile, după ce a rămas prea mult timp fără oxigen. Maia Croitoru a fost recuperată în secția de terapie intensivă a spitalului dar nici ea nu a supraviețuit. Soțul, Victor, distrus de durere, a autorizat donarea organelor tinerei femei.

Maia Croitoru, 28 de ani, moartă după ce s-a sufocat cu mâncare. Maia era din Republica Moldova dar locuia în Italia de 9 ani, împreună cu Victor și băiețelul lor de 2 ani. Tânăra femeie era însărcinată în 7 luni cu cel de-al doilea copil.

O adevărată tragedie, din cauza unei simple înghițituri cu mâncare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ce poți face dacă te confrunți cu o asemenea situație:

Cea mai eficientă metodă în cazul în care te îneci cu mâncare e manevra Heimlich, adică salvarea de la sufocare. Aceasta trebuie executată imediat după ce cuiva i-au pătruns în trahee sau în laringe alimente, iar persoana respectivă are senzaţie de sufocare.

  • Dacă ţi se întâmplă acest lucru când eşti singur acasă, plasează-ţi pumnul deasupra ombilicului şi apasă-l puternic cu cealaltă mână. O altă modalitate ar fi să te apleci cu abdomenul peste spătarul unui scaun şi să comprimi până când iese dumicatul.
  • În cazul unui adult, poziţionează-te în spatele lui şi plasează-ţi un pumn în abdomenul acestuia, deasupra ombilicului. Prinde pumnul cu cealaltă mână şi trage în sus, apăsând abdomenul cu putere, încât să ridici picioarele victimei de pe sol.
  • Pentru copii de peste un an, plasează pumnul pe abdomenul micuţului, deasupra ombilicului, şi cu degetul mare orientat către abdomen comprimă. Prinde pumnul cu cealaltă mână şi trage în sus, comprimând abdomenul, dar nu atât de puternic încât să-l ridici de la sol, cum se face în cazul unui adult.
  • Sugarul care s-a înecat cu mâncare sau cu un obiect trebuie aşezat pe antebraţ cu faţa în jos, susţinându-i capul cu mâna, astfel încât acesta să fie mai jos decât toracele. Aplică cinci lovituri scurte şi ferme pe spatele bebeluşului, între omoplaţi. Dacă nu se eliberează căile aeriene, se susţine capul şi se întoarce copilul pe coapsă cu faţa în sus şi cu capul în jos. Se pun două-trei degete pe partea inferioară a sternului şi se apasă de cinci ori de jos în sus. Corpul străin se îndepărtează cu degetele numai dacă poate fi văzut în gura micuţului.
  • Dacă persoana care se îneacă este însărcinată sau obeză, cel mai indicat este să apeşi în zona pieptului şi nu a abdomenului, brusc, până elimină restul de mâncare.
    Nu bea apă!
    Evită să bei apă ca măsură de prim ajutor în caz de înecare cu alimente. Un pahar cu apă nu te va ajuta să înghiţi mai bine, ci dimpotrivă, îţi va obtura singura cale de respiraţie, iar sufocarea poate fi iminentă, scrie Libertatea.

Sursa foto: Fanpage

Distribuie acest articol