Italia: S-au dat drept asistenți sociali de la primărie și au jefuit două bătrâne de peste 90 de ani

Doi cetățeni români au fost arestați în această dimineață de marți, 5 noiembrie 2019, de către agenții de poliție din Bologna, acuzați fiind că au jefuit două bătrâne din localitate, ambele în vârstă de peste 90 de ani.

Florian Valentin Chioveanu și Georgiana Olteanu, în vârstă de 28 de ani, respectiv 30 de ani, au bătut într-o zi din luna septembrie a acestui an la ușa a două surori bătrâne, în vârstă de 94 și 97 de ani și s-au prezentat ca fiind asistenți sociali trimiși de la primărie pentru a acorda asistență la domiciliu persoanelor în vârstă. Având în vedere că pe Chioveanu bătrânele l-au mai văzut prin cartierul în care locuiesc, au decis să aibă încredere în ei și i-au lăsat să intre în casă.

Georgiana Olteanu, 30 de ani și Florian Valentin Chioveanu, 28 de ani

În timpul conversației cu cele două surori, Georgiana Olteanu le-a cerut permisiunea acestora de a folosi baia, așadar a ieșit din camera în care se aflau. Văzând că trece prea mult timp fără ca femeia să se întoarcă de la baie, bătrâna de 94 de ani a decis să verifice dacă este bine, însă în loc să o găsească în baie, a găsit-o în dormitor, cu câteva bijuterii de aur în mână și o pungă cu circa 4.000 de euro, economiile celor două pensionare.

Înțelegând imediat care sunt intențiile celor doi „asistenți sociali”, bătrâna a încercat să recupereze bunurile din mâna femeii românce, dar între timp și-a făcut apariția în dormitor și Chioveanu. Bărbatul a împins-o pe pensionară de câteva ori, apoi s-a îndreptat alături de Olteanu spre ușa de la intrare și s-au făcut nevăzuți.

Pensionarele au sunat imediat la poliție și după ce au preluat declarațiile celor două surori nonagenare, polițiștii au început o anchetă care, după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere video din zonă, a dus la identificarea celor doi infractori români. Procuratura a emis astfel un ordin de arestare pe numele lui Chioveanu și al complicei sale, Georgiana Olteanu, iar aceștia au fost conduși astăzi în penitenciarul din Bologna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI