Italia: Șarpe Boa de peste 2 metri lungime, capturat într-un parc de joacă pentru copii

Un exemplar de șarpe periculos, „Boa constrictor”, lung de peste doi metri lungime, a fost capturat în parcul „Scott” cu jocuri pentru copii, din cartierul Ardeatino, la Roma. Reptila a fost capturată de către agenții rezervației Parcului Appia Antica, alertați de un grup de cetățeni și transferată la Centrul de Recuperare a Faunei Sălbatice, informează Repubblica.

Prima care a văzut șarpele a fost mama unei fetițe de 2 ani, după care un cetățean care ieșise cu doi căței la plimbare a intervenit împiedicând reptila să scape și să se ascundă printre tufișurile din apropiere, până la sosirea agenților de pază. Experții de la Protecția animalelor au făcut șarpele să se târască în interiorul unei găleți albe, în aplauzele celor prezenți și a curioșilor care filmau scena cu telefonul mobil.

VIDEO aici.

Nu era pentru prima dată când acest șarpe a fost văzut în zona respectivă. El era căutat de peste o lună în urmă, când i-a fost semnalată prezența cu un video de către un alt cetățean care îl întâlnise în interiorul parcului „Scott”. „L-am căutat și cu ajutorul câinilor, dar nu a fost de găsit”, spune Valentina Malatesta, președinta Retake Roma Ardeatino „acest tip de șarpe noaptea doarme în copaci, iar ziua caută soare și apă.”

Probabil reptila a fost abandonată de o persoană care o deținea, odată ce exemplarul a crescut prea mult. „Este un șarpe carnivor, se hrănește cu șobolani și reptile mici”, explică agenții Parcului Appia Antica. „Este un animal timid, dar are o mușcătură puternică și ar putea deveni periculos pentru câinii mici sau dacă cineva l-ar călca accidental.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Valentina Malatesta adresează un apel populației: „Invităm cetățenii să nu abandoneze animalele sălbatice, ci să se adreseze autorităților în caz că nu le pot sau nu mai doresc să le țină.”

Boa Constrictor este unul dintre cei mai cunoscuţi şerpi, lucru care se datorează atât faptului că este un animal de companie foarte popular.

Șerpii din această specie trăiesc, în general, solitari şi se adaptează bine în captivitate, motiv pentru care mulţi oameni i-au transformat în animale de companie. Specialiştii Muzeului de Zoologie al Universităţii din Michigan susţin că în cazul şerpilor crescuţi în captivitate de generaţii se observă o creştere a afinităţii acestora faţă de oameni. Un Boa Constrictor trăieşte între 20-30 de ani, iar în mediu protejat chiar şi 40 de ani. În plus, ei au nevoie de spaţiu adecvat şi trebuie îngrijiţi şi hrăniţi cu multă atenţie.