Italia: Școală românească la Terni, un proiect al Asociației Fiore Blu

Peste 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, cu părinți originari din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina, au participat la cursuri și ateliere educaționale în limba română promovate de Asociația „Fiore Blu” (Floare Albastră) din Terni.

Participarea s-a făcut în mod gratuit.

Inițiativa, care s-a desfășurat în sala polivalentă a Centrului de Servicii pentru Voluntariat Cesvol, face parte din proiectul „Școala românească din Terni” pe care Asociația Fiore Blu l-a organizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, al Cesvol și bibliotecii orășenești.

Practic este vorba despre o școală bilingvă italo-română pentru copiii și adolescenții care locuiesc în Terni și care sunt interesați să învețe limba română.

Proiectul își propune astfel să sprijine integrarea lingvistică și culturală a elevilor transferați în România sau Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul primului modul al proiectului au fost organizate numeroase activități: cursuri de limba și cultura română, față în față și online, întâlniri de lectură în limba maternă și ateliere educaționale tematice pentru lărgirea cunoștințelor despre România.

Proiectul va continua cu atelierele de lectură în limba română desfășurate în biblioteca municipală din Terni și se va încheia cu o mare petrecere de Crăciun care le va permite copiilor să cunoască tradițiile românești care au loc cu ocazia acestei mari sărbători.