Italia: Se aruncă din microbuz în timpul mersului, șofer român arestat. Transporta migranți ilegali

Un șofer român în vârstă de 35 de ani a fost arestat în Italia, la Basovizza, provincia Trieste, după ce a fost prins că transporta imigranți clandestini în microbuzul său, informează Trieste Prima. Alte 10 persoane au fost denunțate de către carabinieri. După ce a refuzat să oprească la semnalul patrulei rutiere, șoferul român a accelerat și, împreună cu ceilalți ocupanți, au sărit din autovehicolul în mers cu speranța că vor reuși să-și facă pierdute urmele.

S-a întâmplat duminică, 15 iulie. Poliția de Frontieră și Unitatea de Prevenire a Criminalității Organizate din Padova efectuau controalele obișnuite în vecinătatea granițelor Italiei, când au somat să oprească pe șoferul unui microbuz cu numere de înmatriculare românești.

Șoferul român, la semnalul autorităților a accelerat, însă, încercând să se îndrepte spre Trieste. Poliția a început să-l urmărească, dar, curând după aceea, din vehiculul în mișcare toți ocupanții au început să sară, lăsând microbuzul să își continue cursa fără șofer. Pentru a evita eventuale daune umane și materiale, echipajul Departamentului de prevenire a criminalității a blocat vehiculul, făcându-l să se oprească în siguranță. În același timp, a avertizat colegii polițiști despre ce se întâmplase, pentru a începe căutarea fugarilor.

La puțin timp, în zona Basovizza de lângă Trieste, a fost descoperit și blocat un grup de 10 persoane din Iran și Afganistan, printre care și șoferul român. Investigațiile au confirmat că fugarii, după ce au sărit din microbuz, s-au împrăștiat în pădurile adiacente. Odată ce s-au adunat, unii și-au schimbat hainele și apoi s-au îndreptat spre zona locuită, cerând indicații către Trieste.

Pe baza cercetărilor efectuate, șoferul român în vârstă de 35 de ani, a fost arestat, dus în închisoarea din Coroneo și pus la dispoziția procurorului din Trieste. Imigranții vor fi denunțați pentru intrare ilegală pe teritoriul național.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol