Italia: Se aruncă din microbuz în timpul mersului, șofer român arestat. Transporta migranți ilegali

Un șofer român în vârstă de 35 de ani a fost arestat în Italia, la Basovizza, provincia Trieste, după ce a fost prins că transporta imigranți clandestini în microbuzul său, informează Trieste Prima. Alte 10 persoane au fost denunțate de către carabinieri. După ce a refuzat să oprească la semnalul patrulei rutiere, șoferul român a accelerat și, împreună cu ceilalți ocupanți, au sărit din autovehicolul în mers cu speranța că vor reuși să-și facă pierdute urmele.

S-a întâmplat duminică, 15 iulie. Poliția de Frontieră și Unitatea de Prevenire a Criminalității Organizate din Padova efectuau controalele obișnuite în vecinătatea granițelor Italiei, când au somat să oprească pe șoferul unui microbuz cu numere de înmatriculare românești.

Șoferul român, la semnalul autorităților a accelerat, însă, încercând să se îndrepte spre Trieste. Poliția a început să-l urmărească, dar, curând după aceea, din vehiculul în mișcare toți ocupanții au început să sară, lăsând microbuzul să își continue cursa fără șofer. Pentru a evita eventuale daune umane și materiale, echipajul Departamentului de prevenire a criminalității a blocat vehiculul, făcându-l să se oprească în siguranță. În același timp, a avertizat colegii polițiști despre ce se întâmplase, pentru a începe căutarea fugarilor.

La puțin timp, în zona Basovizza de lângă Trieste, a fost descoperit și blocat un grup de 10 persoane din Iran și Afganistan, printre care și șoferul român. Investigațiile au confirmat că fugarii, după ce au sărit din microbuz, s-au împrăștiat în pădurile adiacente. Odată ce s-au adunat, unii și-au schimbat hainele și apoi s-au îndreptat spre zona locuită, cerând indicații către Trieste.

Pe baza cercetărilor efectuate, șoferul român în vârstă de 35 de ani, a fost arestat, dus în închisoarea din Coroneo și pus la dispoziția procurorului din Trieste. Imigranții vor fi denunțați pentru intrare ilegală pe teritoriul național.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI